ITWatch

Tidligere Universal Robots-chef er klar til at investere i nye robotselskaber efter afsked

Esben Østergaard stoppede for nylig i Universal Robots. Han vil nu hjælpe med at udvikle andre robotfirmaer. Blandt investeringerne er en økologisk roehakker-robot.

PR/Universal Robots
Foto: PR/Universal Robots

Efter at have været en del af milliardsucceserne Universal Robots og Mobile Industrial Robots er Esben Østergaard klar til nye udfordringer. Det har blandt andet resulteret i en investering i selskabet Farmdroid, der har udviklet en mark-robot.

Det skriver Børsen.

"Jeg er jo stoppet i Universal Robots for en måned siden, og nu vil min kone og jeg gerne gøre noget godt, dels ved velgørenhed, dels ved at arbejde med teknologer, der som Farmdroid kan løse samfundsproblemer. Jeg vil gerne hjælpe med at udvikle robotfirmaer og er også allerede inde som rådgiver nogle steder," siger Esben Østergaard til Børsen.

Han sidder sammen med sin kone Richa Miri i bestyrelsen for Farmdroid. Esben Østergaard beskriver investeringen som "ikke kæmpestor – men dog over 1 mio. kr." Den er sket gennem selskabet Reinvest Robot.

Farmdroid har udviklet en robot, der kan rense mellem rækker af roer eller i raps. Den er drevet af solceller og dermed en bæredygtig løsning for landbruget.

Stifter forlader Universal Robots

Robot-klynge mødes med 120 investorer

Købte Jaguar til konen efter at have tjent 484 millioner

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger