ITWatch

Stifter forlader Universal Robots

Medstifter af Universal Robots stopper i robotselskabet. Tiden er kommet til et nyt kapitel, lyder det fra Esben Østergaard.

PR/Universal Robots
Esben Østergaard stopper i Unversal Robots. Foto: PR/Universal Robots

"Forleden var en særlig dag for mig. Det var den sidste dag, jeg arbejdede hos Universal Robots. Det er et selskab, som jeg grundlagde for 14 år siden, og det har været en stor del af mit liv."

Sådan lyder det i et videoopslag fra medstifter og CTO i Universal Robots, Esben Østergaard, på Linkedin.

Dermed siger han farvel til selskabet, der med hans egne ord begyndte som et garageprojekt, hvor målet var at bygge en robot, som var nem at bruge, og som siden hen har udviklet sig til at blive en førende spiller i den globale robotindustri.

Esben Østergaard kalder det selv for en fantastisk rejse at gå fra en nørdet ide til at skabe en global industri.

"Det har været en definerende del af mit liv, men på et tidspunkt må man sige, at hvis man vil prøve noget nyt, så er nu måske det rette tidspunkt, for mig, så jeg har besluttet at træde ud af Universal Robots og forfølge andre ting," lyder det fra Esben Østergaard.

Hvad han konkret skal beskæftige sig med fremover, løfter han ikke sløret for, men omdrejningspunktet vil dog fortsat være teknologi, fremgår det af opslaget på Linkedin.

"Jeg tror, at der er så mange andre ting, man kan opnå i verden med teknologi. Jeg tror, at der er mange ting, som vi kan forbedre i folks liv og gøre bedre, og jeg vil forfølge nogle af de ting nu, og det er det næste kapitel i mit liv, som begynder nu," slutter han.

Sådan blev en fynsk elektriker et robotikon med en halv milliard på lommen

Esben Østergaard: "Vi har ændret måden, man tænker automatisering på"

Universal Robots efter vækst-dukkert: Det er overstået på et kvartal eller to

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger