ITWatch

Odense Robotics: Årtiers knowhow ligger bag robot-succesen på Fyn

Odense er et af de førende steder i verden, når det kommer til udvikling af robotvirksomheder. Det er resultatet af årtiers arbejde på området, lyder det fra Odense Robotics.

Universal Robots har været en af de centrale drivkræfter i udviklngens af robotmiljøet på Fyn. | Foto: PR/Universal Robots

I dag rimer Odense på robotter, og den fynske by er hjemsted for et af verdens førende erhvervsmiljøer på området.

Resultatet er en succesfuld erhvervsklynge af interessante robotvirksomheder. Det er dog snarere en konsekvens af en særlig historik end målrettet udvikling af erhvervsklyngen, mener erhvervsfremmeorganisationen Odense Robotics.

Det skriver mediet Techsavvy.

"Det er klart, at der gennem flere årtier er skabt og samlet knowhow og erfaring indenfor robotteknologi både i forsknings- og innovationsmiljøet samt hos virksomhederne. I starten var der fokus på robot-svejsning, men efter at Lindøværftet lukkede i 2012 er megen af den knowhow og kompetence blevet på Fyn og brugt til at skabe nye virksomheder," siger Mikkel Christoffersen, forretningschef hos Odense Robotics, til Techsavvy.

Han peger på, at succesfulde erhvervsklynger som den på Fyn kræver, at der er et økosystem tilstede i forvejen, som man kan understøtte og styrke. Det er ikke noget, en erhvervsklynge skaber af sig selv, mener Mikkel Christoffersen.

Endnu et robotfirma starter op i Odense

Fynsk robotselskab rejser trecifret millionbeløb i ny kapital 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs