ITWatch

Dansker vinder Nobelprisen i robotter

Robotverdens svar på Nobelprisen går til en dansker, som både har haft stor betydning for udviklingen af den navnkundige 'fynske robotklynge', men også bidrager med banebrydende teknologi i en verden defineret af samspillet mellem robot og menneske.

Teknisk direktør og medstifter af Universal Robots, Esben Østergaard. | Foto: PR/Universal Robots

Mens den fynske robotklynge generelt tiltrækker sig stor opmærksomhed fra ind- og udland, så har en af klyngens egne nu også modtaget robotindustrien vel nok mest prestigefyldte pris. Teknisk direktør og medstifter af Universal Robots, Esben Østergaard, har nemlig vundet Engelberger Robotics Award 2018 – også kendt som robotverdenens Nobelpris.

Det skriver mediet Teknisk Fokus.

Bag prisen står den American Robotic Industries Association (RIA), hvor præsidenten, Jeff Burnstein, lagde vægt på den betydning, Esben Østergaards arbejde har haft for industrien.

"Hans arbejde inden for samarbejdsrobotapplikationer har gjort det muligt for robotter at komme ind i tidligere utænkelige sektorer i stort set alle industrier. Esben Østergaards fokus på robotter, der arbejder side om side med mennesker og er nemme at anvende, har skabt stor interesse hos små og mellemstore virksomheder, der ellers aldrig har overvejet at anvende robotter. I en verden, der i stigende grad er karakteriseret ved mennesker og robotters samarbejde, spiller Esbens banebrydende teknologi en afgørende rolle," lyder det blandt andet fra Jeff Burnstein.

Engelberger Robotics Award er opkaldt efter Joseph F. Engelberger, der rundt om i verden er kendt som faderen til robotteknologien. Han var grundlægger og præsident af Unimation, Inc., verdens første industrirobotproducent. Prisen er siden 1977 givet til individer, som har udmærket sig inden for udviklingen af teknologi, applikationer uddannelse eller ledelse inden for robotindustrien.

Robotudviklere klar til lancering på milliardmarked

Ny rapport: Langtfra alle investeringer i ny teknologi giver gevinst 

Robotterne buldrer frem på Fyn og flere nye selskaber leverer trecifret vækst 

Universal Robots fik robotmiljøet i Odense til at blomstre med sine arme 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs