ITWatch

Teknologisk Institut: Store gevinster ved at investere i robotteknologi

Der kan være penge at hente for de danske virksomheder, hvis de omstiller forretningen og investerer i robotter og automatiseringsteknologi, viser en analyse fra Teknologisk Institut.

Selskabet On Robot er en del af den fynske robotklynge. | Foto: PR/On Robot

Hele 98 pct. af de adspurgte produktionsvirksomheder vil kunne øge bundlinjen ved at omstille deres forretning og automatisere en større del af produktionen – heraf vil 16 pct. kunne øge resultatet med mere end tre mio. kr. Det viser en ny analyse fra Teknologisk Institut, som udkommer i 2018.

Det skriver mediet Metal Supply på baggrund af en pressemeddelelse fra Teknologisk Institut.

Analysen er baseret på besvarelser fra 458 danske produktionsvirksomheder og ifølge Teknologisk Institut, er der især to ting, man kan uddrage af analysens resultater.

"Det er i sig selv ikke overraskende, at man kan spare penge ved at automatisere sine arbejdsprocesser. Men at så mange virksomheder kan vinde så betydelige produktivitetsgevinster ved at investere i robotter beviser to ting; prisen på robotter er nu nede på et niveau, hvor det ikke længere burde være en barriere, og der er stadig et stort automationspotentiale i danske virksomheder," siger sektionsleder Leif Henrik Jakobsen fra Teknologisk Instituts Analyse og Erhvervsfremme i meddelelsen.

Friske millioner skal sende dansk chatbot i væksteventyr 

Investorer flokkes til Odense for at møde robot-iværksættere 

Hvem skal bestemme: Computere eller mennesker? 

Jim Hagemann: Digital omstilling giver større muligheder, end ERP gjorde i 90'erne 

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs