ITWatch

Chipproducent tryner konkurrencemyndigheder og frikendes i appelret

Amerikanske Qualcomm har ikke forbrudt sig imod konkurrencereglerne, fastslår appelret i USA.

Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix

Qualcomm har vundet en stor sejr i en appelret i USA tirsdag, da retten har afvist de amerikanske konkurrencemyndigheders påstand om, at chipproducenten skal have forbrudt sig mod den frie konkurrence.

Det er Federal Trade Commission (FTC), som har anklaget Qualcomm for at bryde sig mod den frie konkurrence ved at opkræve "urimeligt høje royalties" på anvendelse af koncernens chippatenter, og myndighederne vandt oprindeligt sagen over Qualcomm ved en lavere ret.

"Konkurrencestridende adfærd er ulovlig i henhold til konkurrencelovgivningen. Hyperkonkurrerende adfærd er ikke," skrev de tre dommere i appelretten i deres dom, ifølge Financial Times.

Qualcomm har ikke anfægtet, at selskabets teknologi er dominerende inden for branchestandarder for mobiltelefoni, men koncernen har fremført, at den blot afkræver teknologilicenser på de patenter på den innovation, chipproducenten selv har frembragt.

FTC's sag var støttet af en række af Qualcomms kunder, herunder de to store mobilproducenter Apple og Samsung.

Apple og Qualcomm indgik i 2019 et forlig, som bilagde en række af de to selskabers stridigheder. I den forbindelse aftalte Apple at betale 4,7 mia. dollar til Qualcomm samt fremtidige royalties. For to uger siden indgik Qualcomm også en aftale med Huawei, som er verdens største producent af smartphones.

Qualcomms aktie stiger tirsdag med 4,2 pct.

 

Qualcomm leverer bedre end ventet i forskudt tredje kvartal

Intern strid om direktørfyring i Softbank-selskab

Chipproducent falder trods bedre end ventede tal

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger