ITWatch

Læs ITWatch' serie om arbejdspres i it-branchen

ITWatch sætter fokus på arbejdspresset i it-branchen i en artikelserie. Vis er blandt andet på konkrete eksempler på stress, en fagforenings oplevelser og en brancheorganisations syn på sagen. Læs alle historierne her.

Foto: Jan Bjarke Mindegaard

It-branchen er presset som aldrig før med stor mangen på medarbejdere og et stigende antal ordrer fra kunder. Det resulterer i, at virksomheder må takke nej til arbejdsopgaver.

Men det resulterer også i, at der nogle steder foregår et stort arbejdspres på medarbejderne.

Fik påbud fra Arbejdstilsynet

Foto: Rune Aarestrup Pedersen/IND
Foto: Rune Aarestrup Pedersen/IND

Vi en aktindsigt fik ITWatch indsigt i flere dokumenter fra Arbejdstilsynet, der viste, at en række store virksomheder ved tilsyne fik konstateret et stort arbejdspres.

To af de virksomheder valgte at udtale sig til ITWatch.

Den ene var Fujitsu, der fik et påbud på baggrund af arbejdsforholdene i deres ERP-softwareteam i Hasselager. Medarbejderne oplevede arbejdstider på helt op til 60 timer om ugen, mange afbrydelser i hverdagen og udsatte toiletbesøg.

Læs historien her.

Mange oplever stort pres

Foto: PR
Foto: PR

Også hardwareleverandøren Egiss meldte sig på banen med en kommentar. Et tilsyn fra arbejdstilsynet havde konstateret, a der var et højt arbejdspres i virksomheden, men havde ikke fundet grundlag for at udstede et påbud.

Egiss’ direktør, Jesper Ravn, udtalte sig i en artikel, hvor også fagforeningen Prosa kommenterede på sagen fra Fujitsu.

Prosas forbundssekretær oplyste blandt andet, at det ikke er usævanligt at se virksomheder bede deres ansatte om at registrere 37 timer, selv hvis de arbejder meget mere.

Læs historien her

Genkender ikke billedet

Foto: PR
Foto: PR

ITWatch bad efter de to historier om en kommentar fra it-branchens brancheorganisation IT-Branchen (ITB).

Her var meldingen, at man ikke genkender billedet af, der it-branchen skulle være ramt at problemer med stress.

De henviser til en undersøgelse fra it-jobbank, der viser, at arbejdstilfredsheden generelt er stigende i it-branchen.

Læs historien her

Fujitsu er plaget af dårligt arbejdsmiljø: Får påbud af Arbejdstilsynet

IT-Branchen genkender ikke problemer med stress

Fagforening efterlyser handling i stresset arbejdsmarked

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs