ITWatch

Det er "galimatias" at rykke it-uddannelserne ud af København

Institutionsplanerne fra de danske universiteter varsler udflytning af it-studiepladser for at leve op til udflytningskravet i den politiske aftale om uddannelse. Samtidig stiger antallet af ledige stillinger i København.

Studerende på IT-Universitetet i København. | Foto: ITU / PR

Over halvdelen af alle ledige it-stillinger i januar lå i Storkøbenhavn. Derfor er det ”galimatias” at rykke netop it-uddannelser ud af hovedstaden, udtaler en ekspert i Berlingske.

Det er Thomas Riisgaard Hansen, der er direktør i Digital Research Centre Denmark (DIREC), der er stærkt kritisk overfor udflytningen. DIREC har sorteret i 1.930 ledige stillinger og kan konstatere, at 1.023 af stillingerne ligger i Storkøbenhavn. 78,8 pct. af stillingerne ligger i en af de fire store universitetsbyer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs