ITWatch

It-uddannelser på Aarhus Universitet går fri af udflytning

Aarhus Universitet har også fremlagt sine planer for udflytning af studiepladser. Ingen it-uddannelser er berørt af planerne.

Foto: Casper Dalhoff/JPA

Aarhus Universitet, AU, har netop fremlagt sit bud på en institutionsplan, der skal leve op til den politiske aftale om at flytte 10 pct. af studiepladserne ud af de fire største byer.

Ingen it-uddannelser er berørt af planen, hvorfor der hverken udflyttes eller lukkes nogen studiepladser på universitetets seks it-relaterede uddannelser.

Det valg er truffet, fordi efterspørgslen på it-medarbejdere er stort, og samfundet godt kan rumme, at der bliver uddannet flere it-folk. Men det kan ikke lade sig gøre, uden at man også skærer på andre uddannelser, hvilket prorektor på AU, Berit Eika, er stærkt kritisk over for.

”Helt konkret er det AU’s håb, at politikerne går væk fra idéen om at lægge et hårdt loft over vores optag. Det er stærkt uhensigtsmæssigt, at vi skal skære pladser andre steder på universitetet, hvis vi vil øge på områder, hvor der opstår samfundsmæssige behov. Uddannelseslandskabet består af mange elementer, og man kan ikke ændre ét uden at risikere, at det påvirker de andre”, siger prorektor Berit Eika i et nyhedsbrev til medarbejderne.

Aarhus Universitet har peget på at udflytte to uddannelser til campus i Herning og samtidig oprette en ny campus i Foulum.

I nyhedsbrevet benytter rektor på AU, Brian Bech Nielsen, lejligheden til at takke medarbejderne for at have fundet en løsning på en uønsket opgave.

”Det har bestemt ikke været en ønskeopgave, men til trods for dette har processen med at udarbejde institutionsplanen og kommentarer fra medarbejdere og studerende været kendetegnet af en konstruktiv tilgang. Det vil jeg meget gerne kvittere for. Der har været saglighed hele vejen rundt, og ved fælles hjælp har vi givet et bud på, hvordan vi sammen finder en balanceret løsning,” siger Brian Bech Nielsen i nyhedsbrevet.

IDA-medlemmer ønsker ikke at blive udflyttet

NNIT-topchef: ”Det er stærkt problematisk at beskære antallet af uddannelsespladser”

ITU afviser at skære ned på studiepladser – vil udvide i København

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs