ITWatch

Amazon anklages for at påvirke medarbejderes beslutningsproces

Amerikanske myndigheder har besluttet, at der er behov for en ny afstemning, hvor Amazons medarbejdere skal stemme om, hvorvidt de vil være medlemmer af fagforening. Techgiganten beskyldes for at have "kapret" den første afstemning. Amazon afviser kritikken.

Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS / X90050

Amazon anklages for at have "kapret" en fagforeningsafstemning ved et distributionscenter i Alabama. Arbejdsmarkedsmyndighederne har på den baggrund beordret en ny afstemning.

Det skriver Financial Times.

Amazon vandt afstemningen i april med 1798 stemmer mod 738. Det fik detail-, engros- og stormagasinsunionen, RWDSU, til straks at indgive en klage, der anklagede Amazon for ulovlig forseelse i tiden op til afstemningen.

Lisa Henderson, der er regional direktør i National Labor Relations Board, NLRB, beordrede mandag en ny afstemning.

Amazon svarer tilbage, at selskabet ikke mener, at fagforeninger er det bedste svar for dets medarbejdere og er dermed skufferede over NLRB's beslutning.

"Vores medarbejdere har altid haft valget om, hvorvidt de vil melde sig ind i en fagforening eller ej, og de valgte overvældende ikke at melde sig ind i RWDSU tidligere på året," skriver Amazons talsperson Kelly Nantel i en skriftlig erklæring.

Mandagens kendelse fulgte anbefalingen fra en høringskonsulent i august, som foreslog, at Amazon forhindrede et "fair valg" ved at præge medarbejdernes beslutningsproces.

Ifølge Financial Times, afholdte Amazon blandt andet møder med ansatte i små grupper, hvor selskabet registrerede medarbejdernes deltagelse og opfordrede dem til at stemme nej.

Apple og Amazon idømt milliardbøde i Italien for brud på konkurrenceregler 

Amazon svinger pisken over Visa i betalingsstrid 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs