ITWatch

Amazon skal ansætte 75.000

Den amerikanske gigant vil betale bonus, hvis ansatte bliver vaccineret

Foto: JOHANNES EISELE/Reuters

Den amerikanske it-gigant Amazon står nu overfor en massiv ansættelsesrunde, når selskabet over de kommende måneder skal ansætte hele 75.000 nye medarbejdere på tværs af selskabets anlæg i nordamerika.

Det skriver CNBC.

Den markante udvikling sker på et arbejdsmarked, hvor efterspørgslen efter arbejdskraft er stigende, og Amazon har reageret med at sætte lønnen op, så de ansatte nu får mindst 17 dollars i timen. Dertil kommer yderligere 100 dollars i bonus, hvis de lader sig vaccinere mod corona-virus.

E-handel har generelt blomstret under corona-pandemien, og Amazon har i løbet af 2020 ansat 500.000 nye medarbejdere på sine centre.

Det har gavnet den amerikanske gigant, der har oplevet en kraftig fremgang i indtægterne.

Forleden vandt den amerikanske gigant en runde i en skattesag, anlagt af EUs konkurrencemyndigheder, der mener at Amazon har fået en skattefordel på 250 mio. euro i Luxemborg. Selskabet blev pålagt at betale disse penge. Men afgørelsen blev altså omstødt af EU-domstolen.

Amazon-ansatte i Alabama stemmer nej til fagforening 

Amazon-topchef: Vi skal være bedre mod vores ansatte

Arbejdere hos Amazon i USA kræver fagforening – nu stemmes der 

Mere fra ITWatch

Dansk landechef for Oracle stopper

Det bliver et ryk opad for den danske landechef for Oracle, der fremover skal fokusere på østeuropa. Ingrid Mjøen har været hos Oracle i Danmark i små 17 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs