ITWatch

Wework halter stadig - Softbank skyder flere penge ind

Med nye midler fra Softbank har Wework nu likvider for 4,1 mia. dollar. Kapitaltilførslen kommer på et tidspunkt, hvor kontordelingskoncernen oplever nedgang i kundetallet og omsætningen som følge af coronakrisen.

Foto: Greg Baker/AFP / AFP

Kontordelingskoncernen Wework, som sidste år ganske spektakulært opgav en børsnotering og måtte reddes af et milliardindskud af frisk kapital, oplever under coronakrisen en nedgang i kundetallet og omsætningen.

Derfor har den japanske storbank Softbank skudt yderligere 1,1 mia. dollar i Wework, erfarer Bloomberg News via et internt memo.

Kapitalindsprøjtningen er "endnu et tegn på Softbanks fortsatte støtte til vores forretning", hedder det i Weworks memo, og med de ekstra midler har koncernen nu likvider for 4,1 mia. dollar.

Weworks omsætning voksede ellers i andet kvartal med 9 pct. på årsbasis til 882 mio. dollar, men det var et fald fra mere end 1,1 mia. dollar i første kvartal. Samtidig faldt medlemsbasen, som kunderne hedder hos Wework, med 12 pct. til 612.000.

Wework noterer sig dog nu fornyet efterspørgsel fra enterprise-kunder, som udgør knap halvdelen af kundebasen.

Efter udfordringerne i 2019 har Wework reduceret omkostningerne, som i andet kvartal endte på 671 mio. dollar. Det tal toppede i fjerde kvartal sidste år i 1,3 mia. dollar, ifølge Bloomberg News.

Weworks vurdering blev sidste år sat ned fra toppen i 47 mia. dollar til 2,9 mia. dollar, da Softbank senest efter den fejlede børsnotering skød frisk aktiekapital ind i koncernen. Softbank har nu investeret mere 10 mia. dollar over tid i Wework.

Japansk investeringsgigant sælger T-Mobile-aktier for 14,8 mia. dollar

Medie: Wework planlægger at afskedige flere tusinde ansatte  

Mere fra ITWatch

Investering skal gå til udvikling i nyt fintech-selskab

Det godt et år gamle fintech-selskab Anyday lukkede tidligere på ugen en investeringsrunde. Pengene skal primært gå til udvikling af virksomhedens betalingsløsning, Anyday Split. Resten skal bruges på markedsføring, fortæller direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs