ITWatch

Wework halter stadig - Softbank skyder flere penge ind

Med nye midler fra Softbank har Wework nu likvider for 4,1 mia. dollar. Kapitaltilførslen kommer på et tidspunkt, hvor kontordelingskoncernen oplever nedgang i kundetallet og omsætningen som følge af coronakrisen.

Foto: Greg Baker/AFP / AFP

Kontordelingskoncernen Wework, som sidste år ganske spektakulært opgav en børsnotering og måtte reddes af et milliardindskud af frisk kapital, oplever under coronakrisen en nedgang i kundetallet og omsætningen.

Derfor har den japanske storbank Softbank skudt yderligere 1,1 mia. dollar i Wework, erfarer Bloomberg News via et internt memo.

Kapitalindsprøjtningen er "endnu et tegn på Softbanks fortsatte støtte til vores forretning", hedder det i Weworks memo, og med de ekstra midler har koncernen nu likvider for 4,1 mia. dollar.

Weworks omsætning voksede ellers i andet kvartal med 9 pct. på årsbasis til 882 mio. dollar, men det var et fald fra mere end 1,1 mia. dollar i første kvartal. Samtidig faldt medlemsbasen, som kunderne hedder hos Wework, med 12 pct. til 612.000.

Wework noterer sig dog nu fornyet efterspørgsel fra enterprise-kunder, som udgør knap halvdelen af kundebasen.

Efter udfordringerne i 2019 har Wework reduceret omkostningerne, som i andet kvartal endte på 671 mio. dollar. Det tal toppede i fjerde kvartal sidste år i 1,3 mia. dollar, ifølge Bloomberg News.

Weworks vurdering blev sidste år sat ned fra toppen i 47 mia. dollar til 2,9 mia. dollar, da Softbank senest efter den fejlede børsnotering skød frisk aktiekapital ind i koncernen. Softbank har nu investeret mere 10 mia. dollar over tid i Wework.

Japansk investeringsgigant sælger T-Mobile-aktier for 14,8 mia. dollar

Medie: Wework planlægger at afskedige flere tusinde ansatte

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger