ITWatch

Brancheforening glæder sig over flere it-ansøgere

Flere personer søger mod it-uddannelserne til stor tilfredshed for Dansk Erhverv. Stigningen er tiltrængt, fordi mange virksomheder mangler it-specialister, fremhæver brancheorganisationen ITB.

Betina Hagerup er direktør i Dansk Erhverv. Foto: KMD/PR

Det vækker tilfredshed hos interesseorganisationen Dansk Erhverv, at flere personer søger mod it-uddannelserne.

"Hele samfundet er i gang med en enorm teknologisk forandring, og der bliver i den grad brug for it-specialister til at gennemføre den digitale transformation af Danmark, som også er forudsætningen for den grønne omstilling. Der er derfor positivt, at så mange unge har it-fagene som deres drømmeuddannelse," udtaler Betina Hagerup direktør i Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

IT-Universitetet, ITU, har modtaget 16 pct. flere ansøgninger i år sammenlignet med sidste år, mens ansøgertallet til de it-faglige uddannelser på et erhvervsakademi eller en proffessionsbacheloruddannelse er steget med 10 pct.

Dermed kan der være lys forude for de it-virksomheder, der i de senere år har haft svært ved at besætte ledige stillinger. Ifølge interesseorganisationen IT-Branchen mangler der alene i it-branchen 2600 it-folk.

"Hele arbejdsmarkedet skriger efter it-specialister. En tredjedel af de danske it-virksomheder har helt måtte opgive at besætte stillinger, fordi der simpelthen ikke er folk nok på markedsmarkedet. Det får ikke bare it-branchen til at lide, det betyder også, at Danmarks digitalisering sættes ned i fart," udtaler Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen.

Ifølge pressemeddelelsen måtte 1400 ansøgere sidste år se i vejviseren efter en plads på en it-uddannelse, selv om de havde søgt den som førsteprioritet. Derfor glæder Dansk Erhverv sig over, at politikerne har sat penge af til at oprette 5000 ekstra udannelsespladser, hvoraf særligt de tekniske uddannelser bliver tilgodeset.

"Det er stærkt, at Christiansborg har bevilget penge til flere studiepladser. Det er en den bedste investering i fremtiden – for den enkelte og for landet," fremhæver Betina Hagerup fra Dansk Erhverv.

It-uddannelserne har modtaget flere ansøgninger

ITU om nye studiepladser: Pladserne er bestemt ikke fuldt finansieret

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger