ITWatch

Flertallet af it-ansatte får job via traditionelle stillingsopslag

Traditionelle jobopslag er for flertallet af it-ansatte den gængse vej til ansættelsen, viser undersøgelse. Det er et tegn på, at arbejdsgiverne overdriver manglen på it-arbejdskraft, lyder det fra fagforbundet Prosa.

/Ritzau/Mikkel Tariq Khan
Foto: /Ritzau/Mikkel Tariq Khan

Et godt gammeldags jobopslag er fortsat den primære vej til ansættelse i it-sektoren. Det viser en undersøgelse, som fagforbundet Prosa står bag.

Ifølge undersøgelsen har 39,8 pct. af privatansatte it-professionelle fået deres nuværende job ved at sende en ansøgning baseret på et almindeligt stillingsopslag.

Til sammenligning er 27 pct. blevet headhuntet, mens 14,3 pct. har fået deres seneste job gennem deres netværk.

At det traditionelle jobopslag fortsat er den dominerende rekrutteringsmetode indikerer ifølge Prosa, at arbejdsgiverne har skruet for højt op i retorikken, når det kommer til mangel på arbejdskraft med it-kompetencer.

"At de fleste it-professionelle stadig får job ved at skrive ansøgninger på baggrund af opslag tyder på, at arbejdsgiverne overdriver manglen på it-arbejdskraft."

"Vi er altså ikke i voldsomt bekneb for danske it-arbejdskraft, hvilket man ellers kan få indtryk af, når erhvervslivet ofte efterspørger billigere udenlandsk arbejdskraft," siger Hanne Lykke Jespersen, næstformand i Prosa, i en pressemeddelelse.

Lønnen vokser

Tallene stammer fra en lønstatistik, som 3042 Prosa-medlemmer har deltaget i. Besvarelserne viser samtidig, at lønnen for it-professionelle vokser støt – og mere end den generelle lønudvikling i resten af samfundet.

For privatansatte medlemmer af Prosa lyder lønstigningen på 5,3 pct., når anciennitet er medregnet, og på 3,2 pct. uden anciennitet.

Sidstnævnte er endnu et tegn på, at manglen på it-arbejdskraft ikke er alarmerende, lyder det fra fagforbundet.

"Det er 0,6 pct. mere end den generelle lønudvikling på 2,6 pct., så selvom der er tale om en pæn fremgang, så er det igen ikke noget, der underbygger fortællingen om, at det ikke er til at finde arbejdskraft på it-området," udtaler Hanne Lykke Jespersen i meddelelsen.

Gomspace reducerer omkostningerne og vil fyre 30

Danske Bank har skrottet jakkesættet for at tiltrække tech-folk fra startup-miljøet

Organisationer presser på for større investeringer i forskning

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger