ITWatch

Fagforening åbner for erstatningssag mod KMD

Det vækker kritik hos Prosa, at KMD i strid med loven har haft en politik om i udgangspunktet kun at ansætte folk under 36 år.

Foto: Sebastian G. Brandenhoff

Fagforeningen Prosa er klar til at rejse en erstatningssag overfor KMD. Det siger formand Niels Bertelsen til Computerworld, efter det er kommet frem, at it-selskabet i strid med loven har haft en politik om i udgangspunktet kun at ansætte folk under 36 år.

Fagformanden tager det forbehold, at han ikke ved, om KMD's politik har haft nogle konsekvenser for fagforbundets medlemmer. Men Prosa vil opfordre medlemmerne til at henvende sig, hvis de har fået et mistænkeligt afslag på en jobansøgning. I så fald kan en erstatningssag komme på tale.

"Jeg har aldrig oplevet i den tid jeg kan erindre, at man har lavet forskelsbehandling på den her måde, hvor man systematisk har vedtaget, at man skal have en bestemt alder," siger Niels Bertelsen til mediet.

KMD har forklaret Computerworld, at selskabet i praksis ikke har fravalgt kandidater på baggrund af alder.

"I praksis har vi siden 2018 ansat i alle aldersgrupper, og vi har ikke oplevet, at der er kandidater, der er blevet fravalgt på grund af alder. I 2018 var 53 procent af vores ansættelser i Danmark kandidater over 35 år. I 2019 er den pt. på 55 procent," har Michael Steen Holst fra KMD skrevet til Computerworld.

Medie: KMD har brudt loven i sin ansættelsespolitik

KMD skal leverer Azure-platform til erhvervsskoler

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger