ITWatch

Topchefer bliver ambadssadører for teknologi-forening for piger

Foreningen Digipippi arbejder for at få flere kvinder til at interessere sig for it- og teknologi. Nu udpeger organisationen tre topchefer fra it-branchen, der skal inspirere unge piger.

Pamela Juhl/Copenhagen Voice
Eva Fog (th.) står bag Digipippi og har nu gjort tre topchefer til ambassadører. Foto: Pamela Juhl/Copenhagen Voice

Kvinders manglede interesse for teknologi bunder blandt andet i, at der ikke er nok kvindelige rollemodeller. Det har foreningen Digipippi, der arbejder med at få piger i alderen 7-13 år til at interessere sig for it, erfaret. Derfor udnævner Digipippi nu tre it-ledere, som skal være kvindelige ambassadører for foreningen.

Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

"Hvis piger skal fange interessen for teknologi, er det helt afgørende, at de har nogle kvindelige rollemodeller at se op til. Det er hele grundideen bag Digipippi," udtaler forkvinde og stifter af foreningen, Eva Fog, i meddelelsen.

Artiklen fortsætter under billedet

IW Anja Monrad dell
"Hvis vi ikke får en bedre mangfoldighed, vil vi dels ikke drage fuldt udbytte af alle synspunkter fremover, men endnu mere vigtigt vil vi risikere at teknologiens verden - og dermed det samfund, vi alle skal leve i - bliver designet udelukkende af mænd/drenge," udtaler Anja Monrad i Digipippis pressemeddelelse.

Det bliver Anja Monrad, Sahra-Josephine Hjorth og Camilla Ley Valentin, der skal inspirere unge kvinder med deres arbejde i it-verdenen som topchefer.

"Det er afgørende for vores alles samfund, at vi får skabt en meget bedre balance mellem kønnene indenfor teknologibranchen," udtaler Anja Monrad, vicepræsident i Dell Technologies og ny ambassadør for Digipippi, i meddelelsen.

CCO i firmaet Queue-IT, Camilla Ley Valentin, er også en af de nye ambassadører. Hun mener det er vigtigt at synliggøre kvinder på ledelsesposter i branchen:

"Synliggørelsen af kvinder i ledelsespositioner i IT-branchen er med til at bryde det glasloft, som kvinder møder, når de forsøger at avancere. Jeg ønsker at vise kvinder, at det er muligt at være både IT-iværksætter, leder og kvinde," udtaler Camilla Ley Valentin.

Artiklen fortsætter under billedet

Camilla Ley Valentin IW
"Digipippis arbejde med at gøre teknologi tilgængeligt for pigerne i øjenhøjde, er en indsats, der gør en forskel," udtaler Camilla Ley Valentin i pressemeddelelsen.

Sahra-Josephine Hjorth, direktør i IT-virksomheden Danopylab, er også blandt ambassadørerne. Hun har selv savnet kvinder at spejle sig:

"Digipippi arbejder for at gøre STEM-fagene tilgængelige og spændende for den næste generation af kvindelige ledere. Det vil jeg gerne bidrage til, særligt fordi jeg havde svært ved at finde kvindelige rollemodeller som barn," udtaler hun.

Digipippi har indtil nu ligget i København, men nu udvider foreningen i Danmark, og åbner to nye steder i Svendborg og Aarhus, hvor organisationen er bakket op af Aarhus Universitet og en lokal skole i Svendborg.

Kønskamp i it-branchen: "Til sidst sparkede pigerne mere røv end drengene"

Microsoft-topchef er nørd "ind til knoglerne" og vil nedbryde fordomme

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger