ITWatch

Softwarevirksomhed satser på fire dages arbejdsuge

Den danske softwarevirksomhed IIH Nordic har gjort det til en permanent strategi, at medarbejderne kun skal arbejde fire dage om ugen, skriver Børsen.

PR
Foto: PR

Medarbejderne hos softwarevirksomheden IIH Nordic, der blandt andet fokuserer på machine learning, arbejder kun fire dage om ugen, men får løn for fem dage.

Konceptet har været et eksperiment i de seneste to år, men blev 1. februar en permanent del af virksomhedens struktur, skriver Børsen.

Siden IIH Nordic indførte den fire dages arbejdsuge, har medarbejderne arbejdet 20.000 færre timer om året, men produktiviteten er samtidig steget med mindst 20 pct., fortæller selskabet.

"Når vi kun har fire dage om ugen til arbejdet, er vi tvunget til at tænke anderledes. Når vi automatiserer med værktøjer og robotter, vil vi over tid få investeringen mange gange tilbage, fordi vi nu kan øge produktionen med to til ti gange uden at skulle ansætte ekstra mandskab," siger Henrik Stenmann, adm. direktør og partner i IIH Nordic, til Børsen.

IIH Nordic har, efter man indførte den fire dages arbejdsuge, også oplevet, at sygefraværet er faldende, trivslen er forbedret, og at det er blevet nemmere at rekruttere nye medarbejdere.

Regeringen vil med lovforslag hente arbejdskraft i udlandet

Topchef: "Det, jeg kigger efter, når vi ansætter folk, er evnen og viljen til at lære"

Brændende behov for flere kompetente it-kræfter vil præge 2019

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger