ITWatch

Hver femte virksomhed har ikke startet forberedelser til persondatalov

Op mod hver femte danske virksomhed er ikke begyndt på forberedelserne til den kommende persondataforordning fra EU, som træder i kraft 25. maj næste år. Det viser rundspørge fra IT-Branchen.

Foto: /ritzau/Stine Bidstrup

Rettet kl. 09.04 - Computerworld havde oprindeligt angivet Dansk Erhverv som ophavskilde til rundspørgen, hvilket var forkert - ophavskilden er i stedet IT-Branchen.

I en rundspørge blandt 104 virksomheder fra IT-Branchen svarer hver femte, at de ikke har taget hul på arbejdet med den kommende persondataforordning fra EU.

Det skriver Computerworld.

Selvom rundspørgen, og dermed repræsentationen, ikke er blandt de største, er der alligevel tale om foruroligende tal, lyder det fra IT-Branchen. Den nye persondataforordning træder i kraft den 25. maj næste år og stiller en række strenge krav til virksomhederne i forhold til deres håndtering af personhenførbare data.

Rundspørgen viser også, at godt halvdelen af de adspurgte endnu ikke er begyndt at træne deres medarbejdere i de grundlæggende elementer af forordningen, ligesom 26,2 pct. ikke er begyndt at klassificere de kritiske data. 38,8 pct. har ikke indgået nogen former for databehandlerafteler med deres respektive underleverandører.

Fra IT-Branchen lyder håbet, at man fra Datatilsynets side starter stille ud, når forordningen træder i kraft, så virksomhederne kan nå at blive færdige med forberedelserne.

"Uanset hvor hurtigt virksomhederne løber, må vi nok indse, at en stor del af dansk erhvervsliv slet ikke når at blive klar til maj. Jeg håber derfor også, at Datatilsynet vil give virksomhederne en fair chance, inden de begynder at uddele bøder," udtaler Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen, i en pressemeddelse.

Tilføjelse til persondatalov kan koste virksomheder millioner 

Rigspolitiet erkender sløset omgang med persondata 

Tilsyn om myndigheders problemer med persondata: "Det er kritisk" 

It-ansvarlige føler sig klar til kommende GDPR-krav 

Mere fra ITWatch

Klumme: ESG gør en forskel men det skal dokumenteres

Efter en lang rejse er ESG trådt ind på direktionsgangen som en væsentlig del af hele forretningsstrategien og ikke mindst IT-strategien. Det er nødvendigt, for ESG kan virkelig gøre en forskel for forretningen og for miljøet, og IT er nøglen, skriver Kenneth Hallingskov fra WaveAccess i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs