ITWatch

Rigspolitiet erkender sløset omgang med persondata

Det er ikke godt nok, og det skal rettes op på, lyder det fra Rigspolitiet efter hård kritik fra Datatilsynet. Kritikken lød blandt andet på brud på persondataloven.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Der var hårde ord til syv af otte styrelser, da Datatilsynet først i oktober undersøgte offentlige myndigheder, hvor brud på persondataloven og mangler i datasikkerheden blev nævnt.

En af de kritiserede myndigheder var Rigspolitiet, hvor undersøgelsen udmøntede sig i stemplet "kritisabelt." Nu erkender Rigspolitiets databeskyttelseschef, at det ikke er foregået efter bogen, skriver Computerworld.

"Det er ikke godt nok, og vi er allerede i gang med at få rettet op på det. Men det skal også understreges, at der ikke på nogen måde er tale om, at oplysninger er blevet lækket, eller at uvedkommende har haft adgang til data," siger Christian Wiese Svanberg, databeskyttelseschef for politiet i hele Danmark, til mediet.

Rigspolitiet fik blandt andet kritik for, at man ikke ved, hvordan eksterne partnere behandler politiets oplysninger. Det er da også et punkt, som Rigspolitiet fremover vil kigge nærmere i sømmene, fremgår det.

It-ansvarlige føler sig klar til kommende GDPR-krav

Nye persondata-regler fører til flere job og bliver guld værd for konsulenthuse 

Mere fra ITWatch

Vækstfondens topchef stopper

Vækstfondens adm. direktør Rolf Kjærgaard har meddelt, at han ønsker at fratræde sin stilling. Det sker i forbindelse med, at Vækstfonden fra nytår bliver en del af den nye Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Han har sidste arbejdsdag 10. oktober.

Amerikanske Armis vil være kundernes førstevalg herhjemme

Danske Lars Hermind står i spidsen for amerikanske Armis’ indtog i Nordeuropa. Han forventer at lande en tocifret millionomsætning i 2022, og ambitionerne lyder på en fordobling næste år, hvor medarbejderskaren også skal vokse betragteligt.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs