DSV hyrer eks-politichef til at bekæmpe hackere

Logistikfirmaet DSV har ansat en tidligere politichef til at sikre virksomheden mod hackerangreb. "Alle organisationer, både private og offentlige, udsættes for daglige angrebsforsøg," siger den tidligere politichef.
Foto: PR
Foto: PR

En stigende trussel fra internettets mørke afkroge har fået logistikfirmaet DSV til at ansætte en tidligere politichef til at bekæmpe hackere.

Det skriver Børsen.

Kim Aarenstrup startede i august hos DSV, inden da var han chef for Rigspolitiets nationale center for cyberkriminalitet. Og han kan allerede melde om opgaver nok hos sin nye arbejdsgiver.

"Alle organisationer, både private og offentlige, udsættes for daglige angrebsforsøg, og selvom der er længere mellem de sofistikerede angreb, går der ikke en dag, uden at nogen scanner efter huller i forsvaret som en slags tag i håndtaget for at se, om døren er åben. Den slags ser vi selvfølgelig også i DSV. It-kriminelle scanner konstant internettet for sårbarheder og halvåbne døre," siger Kim Aarenstrup til Børsen.

DSV's it-direktør fortæller til mediet, at man investerer betragteligt i bekæmpelse af den globale trussel for cyberkriminalitet.

Sidst i juni blev A. P. Møller-Mærsk hacket og systemerne var lagt ned i 10 dage, som ITWatch beskrev. Virksomheden selv estimerer, at angrebet har kostet 1,2-1,9 mia. kr.

Maersk kunne have undgået milliardtab fra cyberangreb

Dansk it-selskab opfinder ny teknologi mod hackerangreb 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også