Kaspersky-direktør: Bevilling til it-sikkerhed rækker måske til at sikre Færøerne

Regeringens vil afsætte 100 mio. kr. på finansloven til at sikre Danmarks digitale infrastruktur. Pengene rækker dog ikke langt, mener nordisk direktør for it-sikkerhedsfirmaet Kaspersky Leif Jensen.
Kasperskys nordiske direktør Leif Jensen mener ikke, at en bevilling på 100 mio. kr. på finansloven rækker til at sikre den digitale infrastruktur. | Foto: /ritzau/AP/Pavel Golovkin
Kasperskys nordiske direktør Leif Jensen mener ikke, at en bevilling på 100 mio. kr. på finansloven rækker til at sikre den digitale infrastruktur. | Foto: /ritzau/AP/Pavel Golovkin

Med en bevilling på 100 mio. kr. ønsker regeringen i sit finanslovsforslag at topsikre Danmarks digitale infrastruktur.

Det er positivt, at regeringen tager initiativ til at styrke it-sikkerheden, men beløbet er langt fra tilstrækkeligt til at sikre den digitale infrastruktur, mener nordisk direktør for it-sikkerhedsvirksomheden Kaspersky, Leif Jensen.

"100 mio. kr. vil måske række til at sikre den digitale infrastruktur på Færøerne, men så heller ikke meget mere."

"I stedet for at sminke den synkende skude, det offentligt digitale Danmark er lige nu, med en awareness-kampagne overfor borgerne, så skulle man tage og behandle problemet med den seriøsitet, det fortjener, og starte det rigtige sted," udtaler Leif Jensen i en pressemeddelelse.

Han peger på, at pengene med fordel kan bruges på et såkaldt Security Operation Center på nationalt plan, der kan overvåge og rådgive det offentlige om sikkerhedshuller og manglende viden.

Dernæst bør man investere i en oplysningskampagne målrettet mod offentlige myndigheder, mener Leif Jensen.

"Myndighederne har ikke haft lig på bordet endnu, men det kommer. Da vi blev ramt af WannaCry og NonPetya, kom råd og viden fra de private virksomheder. Vi hørte stort set ikke til noget fra officiel side. Ja, vi har Center for Cybersikkerhed under Forsvaret og NC3 under Politiet, men udover at de ikke må udveksle data, så er det simpelthen ikke nok," udtaler han i pressemeddelelsen.

Organisationer sender åbent brev til Søren Pape om at styrke Datatilsynet 

Debat: Virksomheder skal aldrig betale løsesummer for stjålne data 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også