ITWatch

FBI opfordrer til boykot af Kaspersky

Det amerikanske forbundspoliti opfordrer landets virksomheder til at droppe russiske Kaspersky Lab som it-sikkerhedsleverandør, da man mener, selskabet udgør en sikkerhedstrussel.

Kaspersky Labs hovedkontor i Moskva | Foto: /ritzau/AP/Pavel Golovkin

Det russiskfunderede it-sikkerhedsselskab Kaspersky Lab er under mistanke for at have forbindelser til den russiske efterretningstjeneste. Derfor anbefaler det amerikanske forbundspoliti (FBI) nu, at amerikanske selskaber afbryder deres samarbejde med leverandøren, som de anser for at være en trussel mod den nationale sikkerhed.

Det skriver Version2 på baggrund af en artikel fra mediet Cyberscoop.

Hos forbundspolitiet mener man, at Kaspersky bliver brugt af russiske efterretningstjenester til at indsamle oplysninger globalt, ligesom man mener, selskabet har en aktiv forbindelse til russiske myndigheder.

Kaspersky selv afviser anklagerne, og stifteren Eugene Kaspersky har både tilbudt at vidne foran den amerikanske kongres, ligesom han har tilbud amerikanske myndigheder adgang til kildekoden bag selskabets programmer.

I det amerikanske senat har myndighederne for nyligt fremlagt et lovforslag, som skal gøre det ulovligt for det amerikanske forsvarministerium at handle med Kaspersky. Og mens flere energiselskaber har fulgt FBI's opfordring og kappet forbindelserne til Kaspersky, så er flere tech-firmaer ifølge Cyberscoop, mindre villige til at stoppe samarbejdet med det russiske selskab.

Trusler, afpresning og løgne: Dansk telefonsvindel er blot begyndelsen på et større svindelnummer 

Kaspersky Lab introducerer antivirus uden betaling globalt 

Sikkerhedsfirma opruster indenfor storkundesalg 

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Analytikere: TDC Net-chef kan tage tid at erstatte

Den afgående chef hos TDC Net, Andreas Pfisterer vil være attraktiv for mange udenlandske teleoperatører, der overvejer at gå samme vej til som TDC. Men trods stor rotation i telebranchen, hænger hans afløser ikke på træerne, mener analytiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs