ITWatch

Trusler, afpresning og løgne: Dansk telefonsvindel er blot begyndelsen på et større svindelnummer

Ved telefonsvindel bliver danskere lokket til at give alle informationer på deres kreditkort, og det øger risikoen for at informationerne sælges videre, og svindlen fortsætter.

De seneste par måneder har man i Danmark oplevet en ny type svindel. For første gang har hackere rekrutteret danskere til at bedrive telefonsvindel, voice phishing. De har oprettet en dansk kundeservice-afdeling til deres ulovlige aktiviteter.

Danskerne udgiver sig ofte for at være fra Microsofts tekniske afdeling. De er langt mere troværdige og succesfulde i deres svindelnumre, da de taler flydende dansk, hvorimod mange af de opkald, hvor en person ringer og taler gebrokkent engelsk, mislykkes. Det fortæller Peter Kruse, der er medstifter af sikkerhedsfirmaet CSIS Security, som har undersøgt den danske telefonsvindel.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Det "skræmmende" spionvåben Pegasus får Folketinget til at øge beskyttelsen

Fremmede magter har overvåget telefonerne hos toppolitikere og magtkritiske journalister ud over Europa. I Danmark advarer PET om, at ”visse politikere og embedsmænd er prioriterede mål” for aflytning, og Folketinget vil nu beskytte danske politikere mod et bestemt overvågningsprogram. Europa-Parlamentet er allerede gået i gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs