Erhvervslivet opruster i kampen mod hackere
It-sikkerhed har længe været på lystavlen hos erhvervlivets ledere, men angrebet mod A.P. Møller-Mærsk tilbage i juni satte tyk streg under det faktum, at ingen organisation, uanset størrelse, er uden for farezonen. It-kriminalitet er på bagkant af angrebet, som har medført tab på op mod 2 mia. kr., kommet øverst på dagsordnen.
Det skriver Børsen.
En række erhvervsledere, herunder adm. direktør i Grundfos Mads Nipper, fortæller, at de noget nær dagligt modtager "snedige mails med onde hensigter," mens man hos Vestas efter straks efter Mærsk-angrebet var en realitet begyndte at undersøge Vestas' eget sikkerhedsniveau. Hos bryggerikoncernen Carlsberg påpeger adm. direktør Cees 't Hart, at man ligesom Vestas har gennemgået egne systemer, og at angrebet gjorde indtryk og affødte et internt sikkerhedstjek, men at man også er klar over, at der ingen garantier findes.
Hos Center for Cybersikkerhed (CFSC) finder man det positivt, at virksomhederne tager problematikken alvorligt, og man vurderer trusselsbilledet som meget ægte, og at problemet for danske selskaber er stigende.
"Det er ærgerligt, hvis det først sker nu, men jeg er glad for, at det kommer på topchefernes agenda. Cybertruslen og risiko er en sag for topcheferne, så det skal starte i ledelsen og bestyrelsen og ikke i de enkelte afdelinger," fortæller Thomas Lund Sørensen, chef for CFSC, til Børsen.
Danske rederier ruster sig mod hackerangreb
Relaterede artikler:
Danske rederier ruster sig mod hackerangreb
For abonnenter