ITWatch

IBM: Reglerne for it-sikkerhed adskiller sig mellem Danmark og Sverige

Hemmelige oplysninger er muligvis blevet lækket fra Transportstyrelsens it-systemer i Sverige. IBM står for driften og beroliger om, at reglerne er anderledes i Danmark, hvor firmaet også håndterer følsomme oplysninger. (Rettet den 26.07 kl. 15.42)

Skrappe sikkerhedskrav i Danmark gør ifølge IBM, at der ikke vil opstå en lignenede skandale som den, der i øjeblikket udspiller sig i Sverige. | Foto: /ritzau/AP/Mark Lenihan

Rettelse: Artiklen byggede tidligere på et citat fra Politiken om, at IBM afviste, at den svenske it-skandale kan ske i Danmark. Det har Politiken siden trukket tilbage og derfor er denne artikels vinkel ændret.

Adgangen til personfølsomme data er ifølge IBM anderledes i Danmark end i Sverige, hvor en skandale er under opsejling.

Her kan hemmelige oplysninger være blevet lækket fra Transportstyrelsens it-systemer, som siden 2015 er blevet drevet af det multinationale it-firma.

"Vi har ikke tilsvarende problemer i Danmark omkring adgang til personfølsomme data fra udenlandske lokationer, da disse ikke har adgang til denne type informationer," siger IBM's Henrik B. Rasmussen til Politiken.

Den danske direktør for strategisk outsourcing vil ikke udtale sig om den konkrete sag i Sverige, men forklarer til avisen, at der i Danmark er skrappe krav om, at data skal forblive i Danmark og kun må behandles af danskere.

I Sverige er problemet netop, at en række personer fra IBM's afdelinger i Tjekkiet tilsyneladende har haft adgang til personlige oplysninger, der kan udgøre en sikkerhedsrisiko. Sagen har kostet den tidligere chef for Transportstyrelsen, Maria Ågren, jobbet, fordi hun gav IBM for lang snor.

Löfven: IT-lækage har skadet Sverige og svenske borgere

Forhastet udlicitering af it-systemer kan være årsag til svensk it-skandale 

Mere fra ITWatch

Mærsk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Mærsk har stiftet i samarbejde med IBM. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Redaktør: Lippert rydder ud blandt bløde svenskere

Ledelsesrokaden i Globalconnect er en hård omgang for de svenske topchefer i det nordiske selskab. Den bløde stil passer formentlig ikke ind i det dansk-ledede selskab, vurderer redaktør for svensk telemedie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs