ITWatch

Undertøjsgigant afpresses efter it-angreb

JBS blev i maj udsat for et ransomware-angreb. Nu rammes selskabet af afpresning og datalæk.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Over 50 gigabyte data, der også indeholder kørekort, pas og sygesikringsbeviser fra ledende medarbejdere, er blevet lækket - og det samme er regnskaber og aftaler med kunder og leverandører.

Sådan er status hos den danske undertøjsproducent, JBS, der i maj blev ramt af et ransomwareangreb, hvor ukendte hackere trængte ind i selskabets systemer og stjal bunkevis af data. Det er data, der netop nu cirkulerer på det mørke internet.

Det skriver Version2. JBS nægter dog at betale løsesummen.

”Vi antager, at dem vi blev ramt af er russere. Så mit udgangspunkt er med det samme at undlade at betale. Jeg har 300 ansatte i Ukraine, der går på arbejde trods luftsirener og russiske missiler - så vi ville meget gerne undgå at betale russiske hackere en løsesum,” fortæller direktør i JBS, Michael Alstrup til Version2.

Han ved ikke, hvordan hackerne er trængt i selskabets systemer. Det vurderes, at hackerne stammer fra gruppen Black Basta.

Det lykkedes JBS at reetablere driften med nogle gamle backups, der egentlig skulle have været destrueret.

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs