ITWatch

Thisted-baseret it-selskab oplever storvækst på sikkerhed

Der er så meget gang i salget af it-sikkerhedsløsninger og rådgivning hos Netip, at det Thisted-baserede it-selskab nu skruer markant op for forventningerne til hele året. Sikkerhed kommer til at udgøre en betragtelig del af det kommende års forretning siger chefen og ejeren bag.

Foto: PR

Netip har ellers været presset under coronakrisen, men nu er selskabet i den grad ude på den anden side. Derfor skruer Netip betydeligt op for forventningerne til hele året, der afsluttes forskudt til sommer.

Tidligere ventede selskabet at lande på et overskud for 2021/2022 på 20 mio. kr før skat, men nu hæver selskabet de forventninger markant, så man regner med at lande på et samlet overskud på 27 mio. kr.

”Det er fordi, at det virkelig går stærkt nu, efter at vi har restruktureret selskabet. Medarbejderne har vist, at de kan levere et stærkt resultat, og samtidig er der virkelig kommet gang i væksten,” siger ejerleder og direktør Martin Kjølhede til ITWatch.

Og der er kommet virkelig gang i salget af særligt it-sikkerhed, hvilket bidrager til de nu opskruede forventninger.

”Det er særligt sikkerhed, der trækker frem nu. Vi har gennemført en række tiltag, blandt andet seminarer for kunderne, som vi gør, fordi sikkerhed for alvor er kommet på virksomhedernes dagsorden,” siger han.

Men at Netip står overfor et langt bedre resultat end ventet var svært at se under coronakrisen. Her erkendte direktøren, at man fejlvurderede krisens omfang.

”Vi gik ind i krisen på en ret hård måde. Vi rammes, som alle andre bliver det, men vi tager nogle beslutninger, der bliver dyre for os,” sagde han til ITWatch i september sidste år.

Derfor faldt indtjeningen fra et solidt plus på nærved 9 mio. kroner til 640.000 kroner. Altså tæt på et rundt nul.

”Vi beslutter fra starten, at det ikke skal ramme de ansatte. De skal ikke ned i løn, vi skal ikke søge støtte, og vi afskediger ingen,” sagde Kjølhede dengang.

Han måtte så siden bide til bolle og fyre en række medarbejdere, som ligger til grund for den fremgang, selskabet oplever nu.

Forbi krisen

Samtidig har virksomhederne en ide om, at det er ved at være forbi med coronakrisen.

”Trods over 30.000 smittede dagligt er fornemmelsen derude, at det ikke betyder så meget mere,” siger Martin Kjølhede.

Før kunne I ikke komme ud til kunderne, hvilket kostede jer dyrt. Hvordan er det nu?

”Vi kan sagtens komme ud nu, og det betyder, at vi virkelig har vækst nu.”

Hvor henter I væksten i år?

”Det bliver it-sikkerhed, der for alvor kommer til at trække os frem. Som sagt er det for alvor slået igennem derude, og derfor har vi en udskilt afdeling kun for it-sikkerhed. Den satser vi på at ansætte en række flere medarbejdere i.”

Foto: PR
Foto: PR

Baggrunden for fremgangen er de store sager med en række danske virksomheder, der er blevet ramt af hackerangreb, og det vækker genklang. Det har virkelig en effekt, forklarer Martin Kjølhede.

Sidste år blev Vestas blive ramt hårdt af hackere, som sendte selskabet ud i store vanskeligheder.

Hvor meget vil it-sikkerhed fylde fremover i forretningen?

”Op til 30 pct. tror jeg, og derfor satser vi ekstremt meget på det. Dels fra it-sikkerhedsfolk, vi ansætter, men desuden gennem vores andre konsulenter.”

Netip har oprettet lokale kontorer syv steder i landet.

Hvor I landet oplever I mest fremgang?

”Vi har rigtig godt fat i København, hvor vi har etableret os i Herlev. Her sker der meget for os nu, men ellers ser vi faktisk ret god fremgang landet over.”

Efter god start: Nu tror Netip-ejer for alvor på rekordresultat

Softwarehus rokerer på flere ledelsesposter

Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs