ITWatch

Toshiba ramt af ransomware-angreb

Knap havde de cyberkriminelle fra DarkSide fået deres løsesum fra amerikanske Colonial Pipeline, før de fandt et nyt offer. Denne gang er det Toshibas europæiske afdeling, der rammes.

Foto: Issei Kato/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter flere dages angreb på den amerikanske forsyningsvirksomhed Colonial Pipeline, har den cyberkrimininelle gruppe DarkSide nu også angrebet den europæiske arm af japanske Toshiba.

Det skriver Reuters.

I går kom det frem, at Colonial Pipeline havde bøjet sig og betalt op mod fem mio. dollars for at få dekrypteret sine systemer efter at de var blevet holdt i et jerngreb af den cyberkriminielle gruppe i flere dage.

Situationen udløste en mindre krise, hvor mange amerikanere hamstrede benzin af frygt for, at angrebet mod forsyningsvirskomheden skulle blive langvarigt.

Mens Colonial Pipeline var hårdt ramt af ransomwareangrebet, er det foreløbig usikkert, hvor hårdt Toshiba er ramt. Selskabet angiver selv, at det har fået indæmmet angrebet før det blev alvorligt.

Fredag blev også det irske sundhedsvæsen angrebet af ransomware, men her det uvist, hvem der står bag.

Irlands sundhedssystem lammet af cyberangreb

Medie: Cyberangreb på rørlededning udløser millioner i løsepenge 

Mere fra ITWatch

Dansk landechef for Oracle stopper

Det bliver et ryk opad for den danske landechef for Oracle, der fremover skal fokusere på østeuropa. Ingrid Mjøen har været hos Oracle i Danmark i små 17 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs