ITWatch

Medie: Cyberangreb på rørlededning udløser millioner i løsepenge

Colonial Pipeline, der de seneste dage har været ramt af et ransomwareangreb, har betalt fem mio. dollars til bagmændene for at få deres systemer tilbage, skriver nyhedsmedie. Situationen er nu tilbage under kontrol

Foto: Jonathan Drake/Reuters/Ritzau Scanpix

Det selskab, der driver de vigtige olieforsyningslinjer i USA, har nu valgt at betale for at få deres systemer tilbage. Selskabet Colonial Pipeline har ellers i dagevis været lagt ned af et angreb med ransomware, der har lammet olieforsyningerne i USA.

Men nu har selskabet valgt at betale de cyberkriminelle løsepenge på op mod fem mio. dollars i bitcoin. Det skriver Bloomberg. Prisen var angiveligt 75 bitcoins, der blev betalt henover weekenden.

Det er det kriminelle netværk DarkSide, der menes at være fra østeuropa, der har angrebet forsyningslinjerne og krypteret selskabets servere. Ifølge Bloomberg har Colonial Pipeline tidligere på ugen modtaget nøglen til at dekryptere serverne - men dekrypteringen går langsomt. Driften er dog tilbage til normalen.

DakSide har lagt en erklæring på nettet, hvori gruppen angiver, at de har angrebet Colonial Pipeline for at tjene penge - ikke for at gøre skade på samfundet. Krisen har dog medført hamstring af benzin i USA.

Cyberangreb på forsyningslinjer i USA løfter oliemarkedet

Mindre virksomheder er særligt udsatte for datatyveri

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs