ITWatch

Nyt lovforslag vil sidestille nettjenester med teleudbydere

Såfremt et nyt lovforslag bliver stemt igennem, skal Center for Cybersikkerhed føre tilsyn med de såkaldte NUIK-virksomheder, ligesom det gælder for teleudbydere.

Foto: Jens Dresling

Hvis et nyt lovforslag går igennem, vil kommunikationstjenester på nettet blive sidestillet med teleudbydere, så Center for Cybersikkerhed får samme beføjelser overfor begge parter, skriver Version2.

Kommunikationstjenester på nettet dækker over de såkaldte nummeruafhængige interpersonelle kommunikationstjenester (NUIK), som er de tjenester, man kan kommunikere via uden et telefonnummer - eksempelvis Skype. Og det er altså dem, der med det nye lovforslag kan blive forpligtede til at udlevere oplysninger til Center for Cybersikkerhed, så myndigheden kan føre tilsyn. Samtidig får Center for Cybersikkerhed beføjelser til at stille krav til virksomhedernes sikkerhed.

Version2 skriver, at gratistjenester og chat-funktioner på hjemmesider med alt sandsynlighed ikke vil blive omfattet af lovforslaget, hvis det bliver stemt igennem. Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet giver et estimat op 10-20 danske internetvirksomheder, som vil blive omfattet af lovforslaget, ligesom det også er sandsynligt, at internationale tjenester vil.

Grønland bliver tilsluttet Center for Cybersikkerhed

It-sikkerhedsselskab: "Vi har kunder som har mangedoblet deres aktiviteter"

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger