ITWatch

Grønland bliver tilsluttet Center for Cybersikkerhed

Med ny aftale skal Center for Cybersikkerhed sikre beskyttelse mod cyberangreb i Grønland.

Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Steen Lynge (D) og forsvarsminister Trine Bramsen. Foto: Mads Claus Rasmussen//

Grønland har brug for bedre beskyttelse mod cyberangreb, og derfor bliver landet nu tilsluttet Center for Cybersikkerhed, skriver KNR.

I dag er der ikke tilstrækkelige ressourcer i Grønland til at beskytte hverken borgere eller myndigheder mod angreb på nettet, siger naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Steen Lynge (D) til KNR:

"Vi har ikke nogen cybersikkerhed som sådan, og den ordning har man jo i Danmark. Derfor vil aftalen gavne den enkelte såvel som myndighederne i Grønland."

Den nye aftale kan sikre kommunikationslinjer og dermed en mere fortrolig samtale mellem grønlandske politikere, men også mellem Grønland og Danmark, vurderer seniorforsker med speciale i sikkerhedspolitik ved Københavns Universitet, Kristian Strøby Kristensen.

"Man er grundlæggende bekymret for, hvem der lytter med, når grønlandske politikere snakker med hinanden, og når de taler med Danmark," siger han til KNR.

It-sikkerhedsselskab: "Vi har kunder som har mangedoblet deres aktiviteter"

Hver femte ansøgning til cyberakademi kommer fra en kvinde

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger