Kina vil fjerne udenlandsk teknologi fra offentlige institutioner

Tre år har de offentlige myndigheder i Kina til at droppe brugen af al udenlandsk teknologi, efter den kinesiske regering har underskrevet et nyt direktiv.
Foto: Andy Wong/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Andy Wong/AP/Ritzau Scanpix
Af Ritzau Finans

Den kinesiske regering har i et nyt direktiv beordret alle landets offentlige institutioner og myndigheder at skille sig af med udenlandsk computerudstyr og software inden for tre år.

Det skriver Financial Times.

Direktivet er en del af en større kampagne, som sigter mod at styrke Kinas afhængighed af egne teknologier. Ifølge analytikere hos China Securities betyder det, at mellem 20 og 30 mio. hardwareenheder skal udskiftes på kinesiske regeringskontorer.

Og udskiftningen ventes at ramme amerikanske producenter som HP, Dell og Microsoft hårdt. I øjeblikket omsætter amerikanske teknologivirksomheder nemlig for omkring 150 mia. dollar i Kina, vurderer Jefferies.

Direktivet er samtidig et tydeligt modsvar til Trump-administrationens beslutning om at hindre brugen af kinesisk teknologi i USA og blandt dets allierede.

Tidligere i år valgte USA at forbyde indkøb fra kinesiske Huawei af "sikkerhedsmæssige årsager", mens landet opfordrede europæiske allierede at undgå brugen af Huawei-teknologier i deres 5G-infrastrukture.

Den storstilede udskiftningsplan ventes dog ikke at foregå uproblematisk. I dag udvikles de fleste softwareprogrammer til amerikanske operativsystemer som Windows, og Kina vil derfor opleve et underskud af kompatibel software i fremtiden, spår analytikere ifølge avisen.

Kinas overvågningsstat er en milliardforretning

Telia vil øge sikkerheden efter afsløring

Amerikansk IT-sikkerhedsfirma stiger i eftermarkedet efter regnskab 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også