ITWatch

TDC opretter ny enhed med fokus på cybersikkerhed

Teleselskaberne vil fremover fylde mere i landskabet for it-sikkerhed, vurderer Center for Cybersikkerhed. TDC opretter nu en ny enhed og vil være førende inden for området, skriver Børsen.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

TDC er i gang med at etablere et såkaldt Security Operation Center, der skal hjælpe teleselskabets erhvervskunder i kampen mod de it-kriminelle.

Det skriver Børsen.

Den nye cybersikkerhedsenhed bliver placeret under Netdesign, der har hjemme i TDC's Nuuday-forretning. Målet er at blive førende på området og skaffe både private og offentlige kunder, lyder det.

"Vi har en god position, fordi vi leverer netværk. I forbindelse med netværk er der en masse data, der flytter sig, og der er internetforbindelser. Det er her, man er sårbar og kan blive angrebet. Derfor er det indlysende, at vi kan lægge sikkerhedsydelser oven i netværksdelen," siger Marianne Horstmann, adm. direktør for Netdesign, til Børsen.

Ifølge Thomas Lund-Sørensen, der er chef i Center for Cybersikkerhed, vil teleselskaberne generelt spille en større rolle fremover, når det gælder it-sikkerhed. Hos Telenor og Telia er meldingen også, at it-sikkerhed fylder mere og mere i selskabernes forretning.

TDC-selskab skal rådgive forsikringsgigant om cyberforsikringer

TDC-direktør om DDoS-angreb: "Det er et evigt kapløb"

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger