ITWatch

Vmware-direktør: Virksomheders beskyttelse mod cybertrusler er ineffektiv og reaktiv

Danske virksomheder fokuserer i alt for høj grad på reaktiv beskyttelse mod konstante cyberangreb. I stedet bør de satse mere på at bygge it-sikkerhed ind i softwaren, lyder det fra Vmware-direktør.

Foto: Colourbox

Trusler mod it-sikkerheden er blevet en dagligdags foreteelse i de fleste virksomheder. Ransomware-angreb sker hvert 14. sekund, men alligevel fokuserer langt de fleste selskaber fortsat på registreringer af cybertrusler, når det kommer til it-sikkerhed – og det er en fejl. Det skriver adm. direktør for Vmware Danmark, Lars-Bo Klausen, i en kronik i Børsen.

Ifølge en analyse, som Vmwares har foretaget, går 80 pct. af virksomhedernes it-investeringer i sikkerhed til reaktive foranstaltninger, men de bør i langt højere grad målrettes proaktive, forebyggende foranstaltninger. Det handler om at fokusere på, hvordan ens applikationer bør opføre, og sørge for, at software har sikkerheden iboende. På den måde bliver man klar over, når noget er, som det ikke bør være.

"Hvis du føler dig utilpas, gennemgår du ikke i dit hoved de tusindvis af forskellige vira, der kunne være årsagen. Du fokuserer på det mest sandsynlige. Den samme tilgang kan bruges til sikkerhed. Det betyder, at sikkerhed handler om virkelig at forstå i dybden, hvordan virksomhedens applikationer fungerer, og hvordan man bedst forebygger angreb mod dem," skriver Lars-Bo Klausen i Børsen.

Han peger på tre konkrete tiltag i forhold til it-sikkerheden. For det første bør man kombinere proaktiv forebyggelse med trusselregistrering, for det andet skal man fokusere på den gode applikationsadfærd snarere end at bruge alle investeringer og al tid på at antage det værste, og for det tredje bør man udnytte fordelene ved cloud-infrastruktur til at beskytte organisationen.

Cybercenter: Vi bruger for svage og dårlige kodeord

TDC-selskab skal rådgive forsikringsgigant om cyberforsikringer

Alibaba under belejring: Udsættes for 300 millioner daglige hackerangreb

Falske topchefer narrer danske virksomheder for millioner

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger