Medie: Huawei har bidraget til spionage af politiske modstandere i Afrika

Ansatte i tech-giganten har hjulpet med at spore politiske modstandere i Uganda og Zambia, skriver Wall Street Journal. (Opdateret)
Foto: FRED DUFOUR/AFP / AFP
Foto: FRED DUFOUR/AFP / AFP

(Artiklen er opdateret kl 16:00 med en skriftlig kommentar fra Huawei.)

Ifølge Wall Street Journal har ansatte i selskabet Huawei hjulpet afrikanske regeringer med spionage mod politiske modstandere.

Det har været i form af krypteret kommunikation, overvågning af sociale medier og sporing af deres opholdssted gennem mobiltelefonen.

Der er tale om tilfælde i Uganda og Zambia.

Det amerikanske medie har talt med anonyme ugandiske embedsmænd. Der er også tale om hacking af en oppositionsfigurs whatsapp.

"Huawei-teknikerne arbejdede i to dage og hjalp os med at trænge igennem," siger en højtstående officer på overvågningsenheden til Wall Street Journal om hackingen.

I en skriftlig kommentar afviser Huawei anklagerne.

"Vi afviser fuldstændig Wall Street Journals ubegrundede og uklare beskyldninger mod Huawies forretning i Algeriet, Uganda og Zambia. Huaweis code of conduct forbyder alle ansatte at udføre aktiviteter, der kan kompromittere vores kunders eller slutbrugeres data eller privatliv, eller som vil være i strid med lovgivningen," udtaler Liu Yinhanxiao, ansvarlig for public affairs og kommunikation hos Huawei i Danmark, i en skriftlig kommentar.

Huawei har ansat tidligere dansk udenrigsministers kone til lobbyarbejde

Huawei lancerer sit eget styresystem efter USA-sanktioner mod Android

USA udskyder beslutninger om leveringstilladelser til Huawei  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også