ITWatch

Medie: Huawei har bidraget til spionage af politiske modstandere i Afrika

Ansatte i tech-giganten har hjulpet med at spore politiske modstandere i Uganda og Zambia, skriver Wall Street Journal. (Opdateret)

Foto: FRED DUFOUR/AFP / AFP

(Artiklen er opdateret kl 16:00 med en skriftlig kommentar fra Huawei.)

Ifølge Wall Street Journal har ansatte i selskabet Huawei hjulpet afrikanske regeringer med spionage mod politiske modstandere.

Det har været i form af krypteret kommunikation, overvågning af sociale medier og sporing af deres opholdssted gennem mobiltelefonen.

Der er tale om tilfælde i Uganda og Zambia.

Det amerikanske medie har talt med anonyme ugandiske embedsmænd. Der er også tale om hacking af en oppositionsfigurs whatsapp.

"Huawei-teknikerne arbejdede i to dage og hjalp os med at trænge igennem," siger en højtstående officer på overvågningsenheden til Wall Street Journal om hackingen.

I en skriftlig kommentar afviser Huawei anklagerne.

"Vi afviser fuldstændig Wall Street Journals ubegrundede og uklare beskyldninger mod Huawies forretning i Algeriet, Uganda og Zambia. Huaweis code of conduct forbyder alle ansatte at udføre aktiviteter, der kan kompromittere vores kunders eller slutbrugeres data eller privatliv, eller som vil være i strid med lovgivningen," udtaler Liu Yinhanxiao, ansvarlig for public affairs og kommunikation hos Huawei i Danmark, i en skriftlig kommentar.

Huawei har ansat tidligere dansk udenrigsministers kone til lobbyarbejde

Huawei lancerer sit eget styresystem efter USA-sanktioner mod Android

USA udskyder beslutninger om leveringstilladelser til Huawei

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger