ITWatch

USA udskyder beslutninger om leveringstilladelser til Huawei

Det er endnu usikkert, hvorvidt den amerikanske regering vil give en række amerikanske selskaber tilladelse til at levere til Huawei.

Foto: FRED DUFOUR/AFP / AFP

Den amerikanske regering har besluttet sig for at udskyde beslutningen om at give en række amerikanske selskaber tilladelse til at levere til den kinesiske teknologi- og telekæmpe Huawei, fordi Kina sidste weekend valgte at stoppe alt indkøb af landbrugsvarer fra USA.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til unavngivne kilder.

Tilladelserne er nødvendige for at amerikanske virksomheder må handle med Huawei, efter at USA i maj satte det kinesiske selskab på sin sorte liste, den såkaldte "entity list", på grund af bekymring for den nationale sikkerhed.

Handelsminister i USA, Wilbur Ross, har tidligere oplyst, at hans ministerium til og med sidste uge havde fået 50 ansøgninger fra amerikanske selskaber, der ønskede licens til at samarbejde med Huawei.

Da præsident Donald Trump og præsident Xi Jinping i juni indgik den seneste våbenhvile, der nu er brudt, i handelsstriden, lovede USA for sin del at løsne på nogle af restriktionerne på Huawei.

I sidste uge varslede Donald Trump imidlertid på Twitter, at USA vil indføre told på 10 pct. på yderligere kinesiske varer for 300 mia. dollar fra 1. september, fordi USA ikke mener, at Kina har købt de lovede mængder landbrugsvarer, herunder sojabønner og bomuld, i USA. I forvejen er der 25 pct. told på varer fra Kina for 250 mia. dollar.

Kina svarede i weekenden igen ved at instruere landets statsejede virksomheder i helt stoppe al indkøb af landbrugsvarer fra USA, samtidig med at regeringen i Beijing afviste Trumps anklage.

Huawei oplever fremgang i hjemlandet efter amerikansk forbud

Huawei fik slag i Danmark – men rystede usikkerheden af sig

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger