ITWatch

IT-Branchen undskylder sikkerhedsbrist

Brancheorganisationen har ved en fejl delt personoplysninger, hvilket er i strid med IT-Branchens politik, lyder det.

Foto: Fotograf_Mark_Thyrring-9.jpg

IT-Branchen, ITB, undskylder i en mail til personer, der i løbet af 2018 og 2019 har deltaget i ITB's events, at brancheorganisationen har delt personoplysninger med andre event-deltagere.

Mailen er sendt ud til alle berørte event-deltagere 1. april.

"Jeg skal med beklagelse oplyse, at andre deltagere tilmeldt samme event som dig har haft en mulighed for evt. at se din mailadresse og dit telefonnummer," skriver Bjørn Borre, direktør for forretning og medlemsservice i ITB, i mailen, som ITWatch også har modtaget.

"Dette er i modstrid med IT-Branchens politik om, at disse oplysninger ikke er tilgængelig for deltagerne, medmindre det tydeligt fremgår som et vilkår ved tilmelding til eventet," lyder det videre.

ITB forklarer, at sikkerhedsbristen skyldes en "menneskelig fejl i opsætningen af eventsystemet begået af os selv."

ITB blev den 28. marts gjort opmærksom på fejlen af en event-deltager, og den 29. marts lukkede ITB hullet, så persondata ikke længere er tilgængelige for andre event-deltagere.

"Samme dag d. 29/3 indberettede vi til Datatilsynet, at vi utilsigtet men også uberettiget havde udstillet disse oplysninger. Vi har ændret procedurer for vores events fremadrettet, så fejlen ikke bør kunne opstå igen," skriver ITB i mailen.

Kom med indenfor til IT-Branchens årsmøde

Jarlov til it-sektoren: Vi har tabt til USA - ret fokus mod næste teknologibølge

ITB: Stram fortolkning af etiske principper vil kvæle fremdriften af kunstig intelligens

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger