ITWatch

Gruppe tjente millioner via hackerangreb på amerikanske børsmyndigheder

En gruppe børshandlere har angiveligt hacket de amerikanske børsmyndigheder i 2016 og derved tjent 4,1 mio. dollar. Gruppen skal nu i retten.

/ritzau/Frandsen Finn
Foto: /Finn Frandsen/ritzau Scanpix

De amerikanske myndigheder anklager ni personer fra Californien, Ukraine og Rusland for angiveligt at have hacket de amerikanske børsmyndigheder i 2016.

Det skriver Financial Times.

Der er tale om insiderhandel på internationalt plan, der ifølge anklagen fra de amerikanske børsmyndigheder, Securities and Exchange Commision, er ledet af den ukrainske hacker Oleksandr Ieremenko, der i ledtog med seks handlere fra Californien, Ukraine og Rusland foruden to andre individer hackede børsmyndighederne i 2016.

Samtidig har statsadvokaten i New Jersey rejst sag mod Oleksandr Ieremenko samt en anden formodet hacker Artem Radchenko.

Af anklagen fremgår det, at handlerne tjente 4,1 mio. dollar - svarende til knap 27 mio. kr. - ved på ulovlig vis at handle ud fra ikke-offentlig viden om regnskaber fra 157 selskaber, der var indsendt til de amerikanske børsmyndigheder, før selskaberne selv offentliggjorde regnskaberne.

Craig Carpenito, der er distriktsadvokat i New Jersey, kalder den ulovlige indtrængen for et "sofistikeret komplot, der gennem hacking og insiderhandel har til formål at snyde kapitalmarkedet og private investorer".

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de formodede hackere Oleksandr Ieremenko og Artem Radchenko.

/ritzau/FINANS

Danske virksomheder mangler modenhed på cyberområdet

Hackere har let adgang til private overvågningskameraer

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger