ITWatch

Danske virksomheder mangler modenhed på cyberområdet

De danske virksomheder mangler viden om risiko og modenhed, når det gælder cyberangreb og it-sikkerhed, mener partner i konsulenthus.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen/

It-sikkerhed er endnu ikke højt nok oppe i bevidstheden hos de danske virksomheder, mener Claus Andersen, der er partner i konsulent- og revisionshuset Ernst & Young.

Det skriver han i en kommentar på Inside Business.

Ifølge Claus Andersen skal baren hæves, når der bliver kigget på fakta, for mange virksomheder ved ikke, hvad risiko og modenhed er, når det gælder cyberangreb og it-sikkerhed. Det fører til, at der ikke bliver investeret nok, lyder det.

"Vi skriver snart 2019, og vores modstandere udvikler sig hele tiden. Vi har et alt for stort gab mellem forsvar og angreb lige nu, og hvis vi ikke fundamentalt ændrer vores tilgang, vil det om lidt ikke være vores ledelse, der sætter agendaen i vores virksomhed, men nogle andres hackere," skriver Claus Andersen i indlægget.

Kritik af Center for Cybersikkerhed: Ansvaret ligger det forkerte sted

Ny cyberovervågningslov skaber usikkerhed 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs