ITWatch

Facebook fjerner 32 konti som ville påvirke amerikansk valg

Knap 300.000 mennesker fulgte de nu lukkede Facebook-konti, som Facebook nu har fjernet.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew

Facebook har fjernet 32 konti på de sociale medier Facebook og Instagram. De slettede konti har angiveligt har været involverede i et koordineret forsøg på at få indflydelse på det amerikanske midtvejsvalg i november.

Det skriver den amerikanske avis New York Times.

"Vi er stadig på et meget tidligt stadie af vores undersøgelse, og vi har derfor ikke alle fakta på plads - herunder hvem der kan stå bag dette."

"Men vi deler, hvad vi ved i dag, på grund af forbindelsen mellem disse skadelige aktører og de protester, som er planlagt i Washington næste uge," lyder det ifølge avisen i en udtalelse fra Facebook.

Selskabet har fjernet 8 Facebook-sider, 17 Facebook-profiler og 7 Instagram-profiler, som angiveligt var falske. Kontiene blev allerede lukket i midten af juli, mens selskabet offentliggjorde det tirsdag.

Knap 300.000 mennesker fulgte de nu lukkede Facebook-konti. De var det seneste år blandt andet blevet brugt til at arrangere omkring 30 events, lyder det ifølge nyhedsbureauet Reuters fra selskabet.

De personer, som står bag de lukkede konti, har forsøgt at skjule deres identitet i højere grad end de personer, som stod bag den russiske indblanding i det amerikanske valg tilbage i 2016, lyder det fra Facebook.

Facebook opdagede kampagnen på de to sociale medier, da selskabet var i gang med at undersøge, om nogle konti netop havde til hensigt at påvirke det kommende valg.

Den amerikanske minister for indlandenlandsk sikkerhed, Kirstjen Nielsen, bifalder, at Facebook offentligt fortæller om de mulige forsøg på at påvirke amerikansk politik.

"Det er en god nyhed, fordi det viser, at Facebook tager det her meget alvorligt. Så de skal roses for det, de har gjort i dag."

"Det viser også, at truslen er meget virkelig. Og det skal amerikanerne vide, siger hun til nyhedsstationen Fox News," skriver Reuters.

Facebook har arbejdet sammen med den amerikanske efterretningstjeneste FBI for at undersøge aktiviteterne på de 32 konti. Kampagnen handlede om aktuelle sociale spørgsmål, som kan splitte det amerikanske folk.

Et af emnerne, som blev diskuteret, var den voldsomme højreekstremistiske demonstration i den amerikanske by Charlottesville 12. august sidste år. Den samlede nynazister, racister og medlemmer af Ku Klux Klan.

Arrangørerne bag den demonstration har anmodet om at få lov til at afholde en ny protest nær Det Hvide Hus i Washington. Det skal ske i anledning af årsdagen for urolighederne i Charlottesville.

Som følge af forsøgene på at bruge de sociale medier til at få indflydelse på det amerikanske præsidentvalg i 2016 har Facebook udvidet sit hold af medarbejdere, som arbejder med sikkerhed.

Ifølge New York Times har Facebook ansat eksperter inden for terrorbekæmpelse og rekrutteret medarbejdere, som er sikkerhedsgodkendt af regeringen.

Facebook vil undersøge sin påvirkning af valg efter kritik

Amerikansk delstat sagsøger internetgiganter

Facebook lukker ned for udenlandske annoncer før irsk folkeafstemning 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs