ITWatch

Da hackerne brugte en schweizerkniv mod det danske elnet

Hackere har ifølge både FE og energibranchen forsøgt at hacke sig ind i de danske elselskaber. Amerikanerne har allerede advaret om, at det kunne ske. Og ifølge eksperterne er perspektiverne skræmmende.

Foto: /Finn Frandsen/ritzau Scanpix

Det var den 15. marts i år, at informationerne om russernes hemmelige spionage i den amerikanske energisektor kom frem. Da det skete, var der ingen tvivl om, at det skabte panderynker også hos Europas efterretningstjenester. For her vidste man også, at der var noget galt. I rapporten afslørede den amerikanske sikkerhedstjeneste Homeland Security og USA’s forbundspoliti, FBI, at russiske hackere ifølge deres egne oplysninger havde skaffet sig adgang til USA's energisektor og lagt ondsindet software ind i alt fra elværker til atomkraftværker, som de kunne aktivere, når de ville.

"I hvert fald siden marts 2016 har den russiske regerings cyberagenter rettet angreb mod regeringsenheder og flere sektorer inden for den kritiske infrastruktur i USA, såsom energi, atom, kommercielle faciliteter, vand, fly og kritiske sektorer inden for fremstillingsindustrien," stod der irapporten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs