ITWatch

Analysehus: Der mangler troværdige beviser i spionanklager mod Kaspersky

Analysehuset IDC Nordic opfordrer til, at EU-landene lader tvivlen komme it-sikkerhedsselskabet Kaspersky til gode, da der endnu ikke foreligger håndfaste beviser på, at selskabet har været involveret i spionage.

/ritzau/AP/Pavel Golovkin
Foto: /ritzau/AP/Pavel Golovkin

It-sikkerhedsselskabet Kaspersky risikerer, at blive udelukket fra at levere til det officielle EU på et forkert grundlag. Sådan lyder det fra analysehuset IDC Nordic efter en afstemning i EU-Parlamentet, hvor 476 medlemmer stemte for udelukkelsen af Kasperskys produkter, mens 151 medlemmer stemte imod.

Det skriver Computerworld.

"Beslutningen blev truffet uden at der var blevet fremlagt dokumentation for parlamentet, der kunne underbygge, at Kaspersky Labs enten bevidst eller ubevidst er en ondsindet spiller," skriver IDC i en meddelelse.

Kaspersky er under anklage for, bevidst eller ubevidst, at være involveret i spionage for den russiske regering.

Selvom afstemningen ikke er bindende, så er IDC bekymret for, at den kan betyde et øget pres på Kaspersky, idet flere lande, herunder Storbritannien, Holland, USA og Litauen, allerede har forbudt brugen af Kaspersky software i flere offentlige organisationer og myndigheder.

Russisk hackerangreb blev aldrig efterforsket af FE

Danmark i global top på hackerangreb mod topchefen

Kaspersky risikerer forbud i EU

Kritikere: Øget cybermagt til spiontjeneste er en farlig vej

Forsiden lige nu

Atos' danske landechef er stoppet på posten

Peter Vermehren-Poulsen har efter fire år sagt farvel til stillingen som dansk landechef i Atos for at gå til et nyt job i it-branchen. "Det har været en god tid," siger han til ITWatch. Afløser er fundet internt.

Kina buldrer frem med nye teknologier

Udviklingen inden for kunstig intelligens går så stærkt i Kina, at tænketanken Akademiet for de Tekniske Videnskaber frygter, at Danmark og andre vestlige lande bliver løbet over ende.

Forbedring af kritiseret it-platform får blandet modtagelse

Den dyre og forsinkede it-platform Minretssag.dk har siden udrulningen haft massive problemer. Trods en hastighedsforbedring i sidste måned, fungerer systemet ifølge flere brugere stadig ikke tilfredsstillende. Nu er analyse af problemerne også forsinket.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger