ITWatch

Analysehus: Der mangler troværdige beviser i spionanklager mod Kaspersky

Analysehuset IDC Nordic opfordrer til, at EU-landene lader tvivlen komme it-sikkerhedsselskabet Kaspersky til gode, da der endnu ikke foreligger håndfaste beviser på, at selskabet har været involveret i spionage.

Foto: /ritzau/AP/Pavel Golovkin

It-sikkerhedsselskabet Kaspersky risikerer, at blive udelukket fra at levere til det officielle EU på et forkert grundlag. Sådan lyder det fra analysehuset IDC Nordic efter en afstemning i EU-Parlamentet, hvor 476 medlemmer stemte for udelukkelsen af Kasperskys produkter, mens 151 medlemmer stemte imod.

Det skriver Computerworld.

"Beslutningen blev truffet uden at der var blevet fremlagt dokumentation for parlamentet, der kunne underbygge, at Kaspersky Labs enten bevidst eller ubevidst er en ondsindet spiller," skriver IDC i en meddelelse.

Kaspersky er under anklage for, bevidst eller ubevidst, at være involveret i spionage for den russiske regering.

Selvom afstemningen ikke er bindende, så er IDC bekymret for, at den kan betyde et øget pres på Kaspersky, idet flere lande, herunder Storbritannien, Holland, USA og Litauen, allerede har forbudt brugen af Kaspersky software i flere offentlige organisationer og myndigheder.

Russisk hackerangreb blev aldrig efterforsket af FE 

Danmark i global top på hackerangreb mod topchefen 

Kaspersky risikerer forbud i EU 

Kritikere: Øget cybermagt til spiontjeneste er en farlig vej 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs