ITWatch

Kaspersky risikerer forbud i EU

Europa-Parlamentet skal i dag stemme om, hvorvidt det russiske it-sikkerhedsfirma Kaspersky Labs sikkerhedssoftware skal forbydes på officielle EU-systemer efter spionanklager.

/ritzau/AP/Pavel Golovkin
Foto: /ritzau/AP/Pavel Golovkin

Kaspersky Labs dage som leverandør til det officielle EU kan snart være talte. EU-Parlamentet stemmer nemlig onsdag om at forbyde brugen af Kasperskys sikkerhedssoftware på EU's it-systemer efter anklager om spionage mod det russisk funderede it-selskab.

Det skriver Computerworld på baggrund af en artikel fra mediet Bleeping Computer.

Forslaget, som skal behandles af EU-Parlamentet, drejer sig om at forbyde softwareprogrammer "der er blevet bekræftet som ondsindet som for eksempel Kaspysky Lab."

Kaspersky Lab er allerede blevet ramt af forbud i både USA, Storbritannien og Holland, men risikerer altså nu at blive "smidt" helt ud af Europa. Selskabet afviser selv at have nogen forbindelse til den russiske regering.

Kritikere: Øget cybermagt til spiontjeneste er en farlig vej

It-sikkerhedsfirma flytter kundedata fra Rusland efter kritik

Sikkerhedsselskab advarer mod usikre dating-apps

Debat: Kryptovalutaer udgør en stadigt større sikkerhedstrussel

Forsiden lige nu

Skat udviklede ny softwarerobot på 14 dage

En bunke på 30.000 mindre sager hos Skat blev sidste år startskuddet til at udvikle en softwarerobot, der kunne tage sig af sagsbehandlingen. I dag har Skatteforvaltningen etableret et kontor med 11 medarbejdere til at udvikle automatiseringsløsninger.

Microsoft omrokerer på direktionen i Danmark

Microsoft Danmark ryster posen og skifter ud på direktørposter. Det betyder, at der kommer nye chefer i spidsen for it-selskabets kommercielle salg samt for det tekniske løsningssalg.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger