ITWatch

Kaspersky risikerer forbud i EU

Europa-Parlamentet skal i dag stemme om, hvorvidt det russiske it-sikkerhedsfirma Kaspersky Labs sikkerhedssoftware skal forbydes på officielle EU-systemer efter spionanklager.

Foto: /ritzau/AP/Pavel Golovkin

Kaspersky Labs dage som leverandør til det officielle EU kan snart være talte. EU-Parlamentet stemmer nemlig onsdag om at forbyde brugen af Kasperskys sikkerhedssoftware på EU's it-systemer efter anklager om spionage mod det russisk funderede it-selskab.

Det skriver Computerworld på baggrund af en artikel fra mediet Bleeping Computer.

Forslaget, som skal behandles af EU-Parlamentet, drejer sig om at forbyde softwareprogrammer "der er blevet bekræftet som ondsindet som for eksempel Kaspysky Lab."

Kaspersky Lab er allerede blevet ramt af forbud i både USA, Storbritannien og Holland, men risikerer altså nu at blive "smidt" helt ud af Europa. Selskabet afviser selv at have nogen forbindelse til den russiske regering.

Kritikere: Øget cybermagt til spiontjeneste er en farlig vej 

It-sikkerhedsfirma flytter kundedata fra Rusland efter kritik 

Sikkerhedsselskab advarer mod usikre dating-apps 

Debat: Kryptovalutaer udgør en stadigt større sikkerhedstrussel 

Mere fra ITWatch

Ericsson: De næste fem år vil vores dataforbrug eksplodere

Om blot fem år vil antallet af 5G-abonnementer i verden runde fem milliarder og 80 procent af alle mobile bredbåndsabonnementer vil være baseret på 5G. Sådan lyder et par forudsigelser fra Ericssons årlige rapport om de kommende år på mobilområdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs