ITWatch

Kaspersky risikerer forbud i EU

Europa-Parlamentet skal i dag stemme om, hvorvidt det russiske it-sikkerhedsfirma Kaspersky Labs sikkerhedssoftware skal forbydes på officielle EU-systemer efter spionanklager.

Foto: /ritzau/AP/Pavel Golovkin

Kaspersky Labs dage som leverandør til det officielle EU kan snart være talte. EU-Parlamentet stemmer nemlig onsdag om at forbyde brugen af Kasperskys sikkerhedssoftware på EU's it-systemer efter anklager om spionage mod det russisk funderede it-selskab.

Det skriver Computerworld på baggrund af en artikel fra mediet Bleeping Computer.

Forslaget, som skal behandles af EU-Parlamentet, drejer sig om at forbyde softwareprogrammer "der er blevet bekræftet som ondsindet som for eksempel Kaspysky Lab."

Kaspersky Lab er allerede blevet ramt af forbud i både USA, Storbritannien og Holland, men risikerer altså nu at blive "smidt" helt ud af Europa. Selskabet afviser selv at have nogen forbindelse til den russiske regering.

Kritikere: Øget cybermagt til spiontjeneste er en farlig vej 

It-sikkerhedsfirma flytter kundedata fra Rusland efter kritik 

Sikkerhedsselskab advarer mod usikre dating-apps 

Debat: Kryptovalutaer udgør en stadigt større sikkerhedstrussel 

Mere fra ITWatch

Investor om digital sundhed: Al fornyelse og vækst de kommende år kommer herfra

Men en tocifret millioninvestering i det digitale sundhedskontor Dawn Health har Lars Marcher, den tidligere Ambu-topchef, nu investeret i fire selskaber dedikeret til digital sundhed. Coronapandemien har pustet til en trend mod digitale sundhedsteknologiske løsninger, der kun kommer til at stige de kommende år, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs