ITWatch

Ny californisk lovforslag skal beskytte borgernes data

Et nyt forslag om en lov, der skal sikre en transperens i virksomhedernes indsamling af brugernes data, møder stor modstand fra tech-giganter.

Foto: Colourbox

Der bliver arbejdet hårdt imod et nyt lovforslag, som skal tvinge virksomheder til at offentliggøre de informationer, de indsamler. Samtidig skal brugerne have muligheden for at sige nej tak til, at deres informationer bliver solgt videre.

Det skriver Version2 med henvisning til mediet The Verge.

Både AT&T, Google, Facebook og Verizon har hver kastet 200.000 dollar efter de politiske kritikere af forslaget, mens Microsoft og Amazon bidraget med 195.000 dollar og Uber givet 50.000 dollar.

"At beskytte folks informationer er kritisk for at bibeholde deres tillid – et princip Amazon er bygget på. Selvom vi er enige med initiativets overordnede mål, om at sikre forbruger privacy, er vi bekymrede over de uhåndterlige krav, som vil hindre vores mulighed for til at udvikle os på vegne af vores kunder. Vi ser frem til at samarbejde med lovgiverne, og finde en løsning der tillader os at gøre begge dele," understreger en Amazon-talsmand ifølge Version2.

Millionprojekt skal sætte gang i virksomheders brug af big data

Forpustet efter GDPR-deadline? Snart kommer en ny bunke dataregler fra EU

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs