ITWatch

Millionprojekt skal sætte gang i virksomheders brug af big data

Danske selskaber bruger kun i ringe grad data til at målrette forretningen og optimere produktionen. En del af problemet er manglende viden, men det skal et projekt med opbakning fra fra DI, IBM og Industriens Fond med millioner i ryggen nu ændre på.

Lars Frelle, direktør, DI Digital. | Foto: PR/Dansk Industri/Sif Meincke

Erhvervslivet herhjemme skal i højere grad end i dag gøre brug af big data til at fremme forretningen, hvis danske virksomheder også i fremtiden skal formå at holde sig konkurrencedygtige og hente markedsandele.

Sådan lyder parolen i grove træk fra Lars Frelle, direktør for DI Digital, i forbindelse med lanceringen af et nyt projekt kaldet "Dataforbusiness", som har et partnerskab mellem Dansk Industri, Networkedbusinessinitiative, IBM og Industriens Fond bag sig, hvoraf sidstnævnte også poster 14 mio. kr. i projektet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs