ITWatch

Debat: Kryptovalutaer udgør en stadigt større sikkerhedstrussel

Jagten på bitcoins får cyberkriminelle til at gå målrettet efter at overtage processorer. Det udgør en stigende sikkerhedstrussel mod virksomheder og offentlige myndigheder, lyder det fra Kaspersky Labs nordiske chef Leif Jensen.

Foto: /ritzau/AP/Rick Bowmer

Kryptovalutaer som bitcoins er kommet øverst på mange investorers dagsorden i takt med, at deres værdi har taget himmelflugt. Den udvikling betyder, at cyberkriminelle samtidig har set en ny mulighed for at tjene penge. Det skriver adm. direktør for Kaspersky Lab Norden, Leif Jensen, i et debatindlæg i Berlingske.

"Det er ikke usandsynligt, at automatisk udvinding af kryptovalutaer baseret på målrettede angreb bliver en mere lukrativ form for cyberkriminalitet end ransomware og dermed en større trussel for virksom-heder og privatpersoner," lyder det fra Leif Jensen i Berlingske.

Kort fortalt kan kryptovalutaer som bitcoins enten købes eller udvindes ved hjælp af en computers processorkraft. Og det er sidstnævnte metode, som er interessant for cyberkriminelle ifølge Leif Jensen. Han peger på, at de ved hjælp af skadelig software kan overtage store mængder processorkraft fra særligt i store virksomheder, produktionsvirksomheder og i den offentlige sektor. De kan bruges til at udvinde kryptovalutaer.

Kaspersky Lab forhindrede ifølge Leif Jensen 1,65 mio. angreb fra cyberkriminelle, som havde til hensigt at udvinde kryptovaluta, i løbet af de første otte måneder af 2017.

Moderniseringsstyrelsen: Nulstilling af passwords skete helt som planlagt 

Forsikringskæmpe: Stater må hjælpe med cyberforsikringer

TDC skal på jagt efter medarbejdere for at forbedre sikkerheden 

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs