ITWatch

Debat: Kryptovalutaer udgør en stadigt større sikkerhedstrussel

Jagten på bitcoins får cyberkriminelle til at gå målrettet efter at overtage processorer. Det udgør en stigende sikkerhedstrussel mod virksomheder og offentlige myndigheder, lyder det fra Kaspersky Labs nordiske chef Leif Jensen.

Foto: /ritzau/AP/Rick Bowmer

Kryptovalutaer som bitcoins er kommet øverst på mange investorers dagsorden i takt med, at deres værdi har taget himmelflugt. Den udvikling betyder, at cyberkriminelle samtidig har set en ny mulighed for at tjene penge. Det skriver adm. direktør for Kaspersky Lab Norden, Leif Jensen, i et debatindlæg i Berlingske.

"Det er ikke usandsynligt, at automatisk udvinding af kryptovalutaer baseret på målrettede angreb bliver en mere lukrativ form for cyberkriminalitet end ransomware og dermed en større trussel for virksom-heder og privatpersoner," lyder det fra Leif Jensen i Berlingske.

Kort fortalt kan kryptovalutaer som bitcoins enten købes eller udvindes ved hjælp af en computers processorkraft. Og det er sidstnævnte metode, som er interessant for cyberkriminelle ifølge Leif Jensen. Han peger på, at de ved hjælp af skadelig software kan overtage store mængder processorkraft fra særligt i store virksomheder, produktionsvirksomheder og i den offentlige sektor. De kan bruges til at udvinde kryptovalutaer.

Kaspersky Lab forhindrede ifølge Leif Jensen 1,65 mio. angreb fra cyberkriminelle, som havde til hensigt at udvinde kryptovaluta, i løbet af de første otte måneder af 2017.

Moderniseringsstyrelsen: Nulstilling af passwords skete helt som planlagt 

Forsikringskæmpe: Stater må hjælpe med cyberforsikringer

TDC skal på jagt efter medarbejdere for at forbedre sikkerheden 

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs