ITWatch

Norge og Sverige er længder foran Danmark på cybersikkerhed

Når det kommer til it-sikkerhedsmarkedet er vore nordiske broderlande langt foran de danske virksomheder og myndigheder. Men en fordobling af markedet venter i horisonten, lyder det fra Deloitte.

/ritzau/Frandsen Finn
Foto: /Finn Frandsen/ritzau Scanpix

Både Norge, Sverige og Finland er foran Danmark, når der kommer til størrelsen af it-sikkerhedsmarkedet, men også hvor stor opmærksomheden er på området.

Det skriver Computerworld på baggrund af en analyse fra konsulent- og rådgivningsvirksomheden Deloitte.

Heraf fremgår det, at hvis det politiske fokus på it-sikkerhed i Danmark var på højde med Storbritanniens, ville det give en stigning på 60 pct. Når det kommer til bevidstheden om it-sikkerhed ligger Danmark på niveau med lande som Tjekkiet, Italien og Polen, men hos Deloitte venter man at markedet vil blive op mod fordoblet inden for en femårig periode. blandt andet som følge af den øgede opmærksomhed på cyberkriminalitet.

"Der er stadig et stort potentiale i det stigende behov der er for helt basal it-sikkerhed hos myndigheder, virksomheder og privatpersoner og det er med til at give en markant stigning i markedet for it-sikkerhed i de kommende år,” lyder det i analysen.

Fremgang i Formpipe trods røde tal og presset kommunalt marked

Kombit på vej med nyt udbud til 500 mio. kr.

Sikkerhed afgørende i den nye Nemid-app

Nu kan man få Nemid som app

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger