ITWatch

Nu kan man få Nemid som app

I stedet for det fysiske papkort kan man nøjes med en digital løsning som sit nye Nemid (Opdateret)

Nu kan man slippe for det fysiske papkort, når man skal indtaste sit Nemid.

Den længeventede nøgleapp er blevet offentliggjort på Apples appstore og i Google Play på telefoner med Android som styresystem.

Bankernes interesseorganisation Finans Danmark bekræfter overfor ITWatch, at appen er tilgængelig, selv om den officielle lancering egentlig var sat til i morgen, tirsdag.

Dermed kan man bruge sin mobiltelefon som Nemid-nøgle, når man eksempelvis skal tjekke sin netbank, e-boks eller pensionsoversigt.

Den nye app er udviklet af bankernes digitaliseringsvirksomhed E-nettet og Nets i samarbejde med det offentlige, og for nogle måneder siden vakte udsigten til en digtal løsning glæde hos Finans Danmark:

"NemId nøgleapp er et unikt samarbejde mellem bankerne og det offentlige, og vi er stolte af, at de danske banker bidrager så stærkt til digitaliseringen og til at give danskerne et nyt værktøj, der vil lette deres hverdag," udtalte adm. direktør Ulrik Nødgaard.

Appen erstatter ikke papkortet, men er i stedet tænkt som et supplement til dem, der har brokket sig over, at en digital sikkerhedsløsning er bundet op på noget så analogt som et stykke pap. Med den digitale løsning er det ikke nødvendigt, at man indtaster en sekscifret NemId-kode. Alt det klarer mobilen og app'en.

I januar svarede 41 pct. af de adspurgte i en undersøgelse, at de forventede at bruge app'en, mens over halvdelen mellem 18-44 år var positive.

NemId rykker fra papkort til mobilen som en app

Knap halvdelen af danskerne vil bruge ny nøgleapp til Nemid 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs