ITWatch

Maersk udsat for endnu et hackerangreb

A.P. Møller-Mærsk, som tidligere har været udsat for hackerangreb, er i al ubemærkethed blevet ramt af et nyt angreb. Konkret er der tale om, at et Maersk-ejet rederi har fået stjålet personfølsomme data, skriver Maritime Danmark ifølge Børsen.

Foto: Maersk Line

Rederigiganten A.P. Møller-Mærsk er igen blevet udsat for et angreb fra it-kriminelle. Det skriver Maritime Danmark ifølge Børsen.

Mediet oplyser, at det drejer sig om det Maersk-ejede rederi Svitzer Australia, som har fået stjålet mere end 60.000 e-mails, som skulle indeholde personfølsomme oplysninger om selskabets medarbejdere.

Selskabet oplyser, at man er sikker på, at det er folk uden for virksomheden, som står bag angrebet, og lige nu arbejder en række it-eksperter med at finde bagmændene, skriver Maritime Danmark ifølge Børsen. Mediet oplyser videre, at undersøgelser har vist, at angrebet blev sat ind første gang den 17. maj 2017 og ved en tilfældighed blev opdaget 1. marts i år.

"Noget af det første, vi undersøgte, var, om angrebet er afgrænset til Australien. Og det kan vi med sikkerhed sige, at det er," siger Michala Pauli, chef for virksomhedskommunikation i Svitzer, til Maritime Danmark, skriver Børsen. Hun oplyser desuden, at andre selskaber i Mærsk Gruppen ikke er blevet ramt, da man kører på forskellige it-systemer.

Sidste sommer kom det frem, at A.P. Møller-Mærsk var blevet ramt af et hackerangreb, som ifølge selskabet selv har kostet mellem halvanden og to mia. kr. i tab. Siden har forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) udtalt til Ritzau Finans, at vurderingen er, at dette angreb "peger direkte tilbage til den russiske stat og det russiske militær."

Debat: GDPR-krav kan blive en fordel for virksomheder 

Comteam henter Visma-chef til hackerbekæmpelse 

Mere fra ITWatch

Bekymringen stiger hos datacenterkunder efter gas-sabotage

Bekymringen for sabotage af den fysiske infrastruktur smitter nu også af på landets datacentre. Globalconnect er opmærksomme på problemet og øger sikkerheden, men datacentrenes brancheforening er mere bekymret for de stigende energipriser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs