ITWatch

Russiske hackere dømt for at stjæle og videresælge oplysninger for to mia. kr.

To russere har ved retten i USA erkendt at have deltaget i det størst kreditkort-hack i amerikansk historie, hvor oplysninger fra 160 mio. kreditkort blev hacket og videresolgt.

Foto: Colourbox

De to russiske hackere Dmitriy Smilianets på 34 år og Muscovites Vladimir Drinkman på 37 år har ved retten i USA erkendt deres skyld i den største sag om hacking af kortoplysninger i USA's historie, hvor oplysninger fra 160 mio. kreditkort blev kompromitteret.

Det skriver Version2 på baggrund af en artikel fra The Register.

Parret brugte ifølge The Register flere måneder, sammen med tre endnu ikke arresterede medskyldige, på at hacke forskellige selskaber for at skaffe sig adgang til kortoplysningerne. Oplysninger der senere er blevet solgt for op mod 300 mio. dollar (1,8 mia. kr.).

"Drinkman og Smilianets har ikke blot stjålet kortoplysninger på over 160 mio. kort. De brugte også deres gevinst til at drive et robust, undergrundsmarked for hackede informationer," har den amerikanske justitsminister John Cronan efterfølgende sagt ifølge The Register.

Dmitriy Smilianets og Muscovites Vladimir Drinkman blev anholdt af hollandske myndigheder i juni 2012.

Sikkerhedsekspert opfordrer efter hacker-hul: Opdater 

Politiet dropper it-system mod netsvindel 

Formuer flød fra konto 2840, da Atea-direktører og offentlige chefer slog sig løs 

Han overtog telefonboksene i 2009 - men nu er det slut 

Mere fra ITWatch

Stifter sælger livsværk til One.com

Stifter af Simplesite, Morten Elk, har sammen med den øvrige ejerkreds solgt virksomheden, som han har opbygget gennem 20 år. Køber er det kapitalfondsejede svenske One.com.

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs